Ontwerp bestemmingsplan ‘Kleinere kernen Tynaarlo, Wijzigingsplan Hoofdstraat 9 Zeijen’

Publicatie voor het Gemeenteblad van 28 december 2023 (www.officielebekendmakingen.nl)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Kleinere kernen Tynaarlo, Wijzigingsplan Hoofdstraat 9 Zeijen’ ter inzage wordt gelegd.

Inhoud

Op het perceel Hoofdstraat 9 te Zeijen was eerder een agrarisch bedrijf gevestigd. Dit bedrijf is beëindigd en de bedrijfsgebouwen zijn gesloopt, met uitzondering van de oorspronkelijke boerderij. Met toepassing van de wijzigingsbevoegdheid uit het bestemmingsplan kan de bestemming van een deel van het perceel worden gewijzigd naar wonen en kan het bouwvlak worden verwijderd van het overige deel van het perceel. Hiermee doet de bestemming weer recht aan de feitelijke situatie en ontstaat er een reguliere woning.

Inzien van de stukken

Het ontwerp bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van 29 december 2023 tijdens onze openingstijden gedurende zes weken (tot en met 8 februari 2024) ter inzage.

Digitaal raadplegen

Er zijn drie opties om het plan digitaal in te zien:

1. Via de directe link naar het bestemmingsplan https://www.ruimtelijkeplannen.nl/view?planidn=NL.IMRO.1730.BPWHoofdstr9Zeij-0301.

2. Het plan opzoeken via de landelijke website https://omgevingswet.overheid.nl. Bovenaan de website klikt u op ‘Regels op de kaart’, klik nogmaals op ‘regels op de kaart’. Via het tabblad ‘Document zoeken’ kunt u zoeken op de plannaam ‘Kleinere kernen Tynaarlo, Wijzigingsplan Hoofdstraat 9 Zeijen’ of het plannummer: NL.IMRO.1730.BPWHoofdstr9Zeij-0301.

3. Alleen nog tot en met 31 december 2023: Het plan opzoeken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Via de knop ‘Plannen zoeken’ kunt u zoeken op de plannaam ‘Kleinere kernen Tynaarlo, Wijzigingsplan Hoofdstraat 9 Zeijen’ of het plannummer: NL.IMRO.1730.BPWHoofdstr9Zeij-0301.

Let op: in verband met de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari 2024 wijzigt de digitale raadpleging. De website www.ruimtelijkeplannen.nl is dan niet meer beschikbaar. Alle plannen zijn vanaf 1 januari te raadplegen via https://omgevingswet.overheid.nl.

Inzien op het gemeentehuis

Het plan is ook tijdens openingstijden in te zien in het gemeentehuis van de gemeente Tynaarlo, Kornoeljeplein 1 te Vries. Inzage van het bestemmingsplan is na telefonische afspraak mogelijk. Als u vragen heeft over het bestemmingsplan of een toelichting wilt dan verzoeken wij u hiervoor een telefonische afspraak te maken. U kunt hiervoor bellen met team Ruimte en Duurzame Ontwikkeling via telefoonnummer 0592 – 266 662.

Wilt u reageren?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad. Ook bestaat de mogelijkheid om mondeling te reageren. Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van uw naam, adres en een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerp bestemmingsplan of het ontwerpbesluit tot onttrekking van de weg aan het openbaar verkeer. Een schriftelijke reactie kan gestuurd worden naar de gemeenteraad. Dat kan per post naar Postbus 5, 9480 AA Vries of per e-mail naar info@tynaarlo.nl. Voor een mondelinge zienswijze

kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Duurzame Ontwikkeling via telefoonnummer 0592 - 266 662.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven