Ontwerpbestemmingsplan ‘Harlingen – Saltryp’

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat met ingang van 27 december 2023 gedurende zes weken voor iedereen het ontwerpbestemmingsplan ‘Harlingen – Saltryp’ ter inzage ligt.

Wat regelt het ontwerpbestemmingsplan?

Gemeente Harlingen wil haar parkeerterreinen voor het eilandparkeren efficiënter inrichten en voorzien van een nieuwe ontsluiting waarbij de druk op het omliggende wegennet afneemt. Het voornemen is om het gehele eilandparkeren in het gebied tussen de Zuidwalweg en de Harlingerstraatweg te concentreren en het parkeerterrein op te waarderen en toekomstbestendig te maken. Een belangrijk kenmerk van het project is het verplaatsen van de zuidelijke entree van het parkeerterrein aan de Harlingerstraatweg naar de noordzijde aan de Zuidwalweg. Om de ontwikkeling mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan nodig.

Waar ter inzage?

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf woensdag 27 december a.s. ter inzage bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen. Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kan verder bekeken worden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl 

Hoe reageren?

Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn (t/m 6 februari 2023) mondeling of schriftelijk zijn of haar zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen. Indien voor het mondeling inbrengen wordt gekozen, kan men bellen naar het team Ontwikkeling van onze gemeente via telefoonnummer 14 0517.

Naar boven