Wijzigingsverordening Verordening Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 gemeente Dantumadiel

 

De raad van de gemeente Dantumadiel,

 

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 07 november 2023;

 

gelet op het bepaalde in de artikelen 2.1.3 tot en met 2.1.5, 2.3.6 en 2.6.6 van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, artikel 8 lid 5 en artikel 10 en lid 1 van de Verordening Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 gemeente Dantumadiel;

 

 

B E S L U I T :

 

 

A. De Verordening Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 gemeente Dantumadiel te wijzigen op de volgende onderdelen:

  • I.

    Het bepaalde in artikel 8 lid 5 wordt gewijzigd in:

  • De hoogte van het Pgb voor hulp uit het sociaal netwerk is bij het bestaan van een dienstbetrekking gelijk aan de hoogste periodiek voor de benodigde hulp in de desbetreffende CAO, vermeerderd met de vakantiebijslag en tegenwaarde van de verlofuren. De uitgangssituatie is de CAO Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg, VVT.

  •  

  • II.

    Het bepaalde in artikel 10 lid 1 wordt gewijzigd in:

  • Een cliënt is een bijdrage verschuldigd voor het gebruik van een maatwerkvoorziening (middels zorg in natura of een financiële tegemoetkoming) dan wel een persoonsgebonden budget. Bij de hoogte van deze eigen bijdrage wordt uitgegaan van de bepalingen, zoals opgenomen in de artikelen 2.1.4a en 2.1.4b van de wet en het uitvoeringsbesluit. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) zal de client op de gebruikelijke wijze berichten over de hoogte van de eigen bijdrage.

  •  

B. Te bepalen dat de wijzigingen onder A. in werking treden per 1 januari 2024.

 

Deze verordening wordt aangehaald als: Wijzigingsverordening Verordening Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 gemeente Dantumadiel.

Aldus besloten door de raad van de gemeente Dantumadiel in zijn openbare vergadering op 11 december 2023;

M. Jonker

Griffier

N.L. Agricola,

Burgemeester

Naar boven