Ontwerpwijzigingsplan Elp, Hoofdstraat 16

Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Drenthe maken, op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, bekend, dat het ontwerpwijzigingsplan ‘Elp, Hoofdstraat 16’, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 28 december 2023 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Op het perceel aan de Hoofdstraat 16 te Elp, staat een woning met daarachter een grote schuur. Tot voor kort was daar een bedrijf in gevestigd. De bedrijfsvoering is beëindigd en de woning kan daarom niet meer worden aangemerkt als bedrijfswoning. Initiatiefnemer wenst de woning nu en in de toekomst alleen te gebruiken voor reguliere bewoning. Dit is echter niet in overeenstemming met de geldende bestemmingsplanvoorschriften. Om die reden is voorliggend plan opgesteld.

Inzage

Het ontwerpwijzigingsplan is in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. De imro-code van het ontwerpwijzigingsplan is NL.IMRO.1731.Hoofdstraat16ELP-WON1. Eveneens is het ontwerpbestemmingsplan op het gemeentehuis digitaal in te zien, daarvoor kunt u het beste een afspraak maken met de behandelend ambtenaar.

Zienswijzen

Gedurende de periode van inzage, heeft iedereen de gelegenheid om een zienswijze kenbaar te maken. Dit kan schriftelijk of mondeling. Schriftelijke zienswijzen dient u bij voorkeur digitaal in, via het zienswijzenformulier op onze website (voor adres, zie hierboven). Een reactie op papier richt u aan de gemeenteraad van Midden-Drenthe, Postbus 24, 9410 AA in Beilen. Maak voor het indienen van een mondelinge zienswijze eerst een afspraak. Van een mondelinge zienswijze maken wij een verslag.

Informatie

Voor meer informatie over dit wijzigingsplan en voor het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met Jeroen Koopman, telefoonnummer (0593) 53 94 99, e-mail gemeente@middendrenthe.nl.

Naar boven