Vastgesteld bestemmingsplan ‘Doornenburg, eerste partiële herziening hoek Groenestraat-Blauwe Hoek’

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat de gemeenteraad van Lingewaard op 14 december 2023 het bestemmingsplan ‘Doornenburg, eerste partiële herziening hoek Groenestraat-Blauwe Hoek’ heeft vastgesteld.

Voor welk gebied?

Het plangebied is onderdeel van de woningbouwlocatie hoek Groenestraat-Blauwe Hoek in Doornenburg. Voor de exacte begrenzing van het plangebied wordt verwezen naar de digitale verbeelding die te raadplegen is via www.ruimtelijkeplannen.nl en vanaf 1 januari 2024 via www.omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart.

Wat is het plan?

Op 14 juli 2022 heeft de gemeenteraad van Lingewaard het bestemmingsplan ‘Doornenburg, hoek Groenestraat - Blauwe Hoek’ vastgesteld. Met het bestemmingsplan dat nu in procedure is gebracht wordt het vastgestelde plan op onderdelen gewijzigd:

  • 1.

    Ter plaatse van de beoogde zorgwoningen kunnen tevens 22 sociale huurappartementen worden gerealiseerd.

  • 2.

    Het beoogde huiskamercafé komt te vervallen. In plaats daarvan biedt het bestemmingsplan de mogelijkheid om ter plaatse 2 woningen te realiseren.

Wat ligt ter inzage?

Het vastgestelde bestemmingsplan met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 28 december 2023 gedurende zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan zelf bestaat uit de verbeelding, de regels en de daarbij behorende toelichting. Bij het bestemmingsplan hoort geen exploitatieplan.

Waar is dit terug te vinden?

Digitaal via http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.1705.313-VG01 of via https://zoek.officielebekendmakingen.nl/uitgebreidzoeken in te zien. Vanwege de inwerkingtreding van de Omgevingswet kunt u vanaf 1 januari 2024 het ontwerpbestemmingsplan digitaal raadplegen via https://omgevings- wet.overheid.nl/regels-op-de-kaart. Leest u liever een papieren versie? Deze kunt u inzien bij het Klantcontactcentrum (tijdens de openingstijden) in het gemeentekantoor van Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel.

Wanneer ligt dit ter inzage?

Alle stukken liggen ter inzage van donderdag 28 december 2023 tot en met donderdag 8 februari 2024.

Wilt u reageren?

Belanghebbenden en niet-belanghebbenden kunnen vanaf vrijdag 29 december tot en met donderdag 8 februari 2024 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.

 

Bemmel, 27 december 2023

Naar boven