Ontwerp bestemmingsplan “Klein Schoot 38 te Budel-Schoot” en zakelijke beschrijving

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck maken op grond van artikel 3.8, eerste lid, Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan “Klein Schoot 38 te Budel- Schoot” vanaf zaterdag 11 februari 2023 tot en met vrijdag 24 maart 2023 voor eenieder ter inzage ligt.

 

Doel van de bestemmingsplanwijziging

Dit ontwerp bestemmingsplan betreft het wijzigen van de bestemming van een agrarisch bedrijf met de bestemming ‘Agrarisch’ naar ‘Bedrijf-Niet agrarisch’ en ‘Groen – Landschappelijke inpassing’. Met de wijziging wordt het mogelijk om binnen de bestemming ‘Bedrijf-Niet agrarisch’ een bedrijf in de verhuur van opslagunits en een hondenopvang mogelijk te exploiteren. Daarnaast wordt een deel van het perceel aangewezen voor de opslag van materialen van een online handel in bouwmaterialen.

 

Inzage

Wij adviseren u het ontwerp bestemmingsplan digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1706.BPBG3084-ONT1) of via www.cranendonck.nl/BPprocedures. Deze versie is juridisch bindend. Tevens is een exemplaar op afspraak in te zien bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Capucijnerplein 1 te Budel. U kunt een afspraak maken via 14-0495.

 

Anterieure overeenkomst

In het kader van het ontwerp bestemmingsplan “Klein Schoot 38 te Budel-Schoot” maakt het college van burgemeester en wethouders tenslotte bekend dat zij met initiatiefnemers een anterieure overeenkomst als bedoeld in artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) heeft gesloten, gericht op het wijzigen van de bestemming ‘Agrarisch’ naar ‘Bedrijf-Niet agrarisch’ en ’Groen- Landschappelijke inpassing’. De overeenkomst heeft betrekking op de percelen kadastraal bekend als gemeente Budel, sectie L nummers 1585, 1586 en 1587. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ligt conform artikel 6.2.12 Besluit ruimtelijke ordening (Bro) voor eenieder gedurende zes weken gelijktijdig met het ontwerp bestemmingsplan ter inzage.

 

Indienen zienswijze

Op het ontwerp bestemmingsplan kan eenieder gedurende bovengenoemde termijn zowel schriftelijk als mondeling een reactie geven. Een mondelinge zienswijze kunt u - op afspraak - indienen bij de balie van het gemeentehuis. Een schriftelijke zienswijze richt u aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 2090, 6020 AB Budel. Hoe u dat eenvoudig online regelt, leest u op onze website: www.cranendonck.nl/BPprocedures.

 

Zo weet u ervan! Automatisch alle berichten over uw buurt ontvangen? Meld u aan bij de gratis attenderings-service van de overheid op www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt.

Budel 6 februari 2023

Gemeente Cranendonck,

Namens deze:

Burgemeester en wethouders

Naar boven