Ontwerp Bestemmingsplan “De Wouden II Westwoud”, Drechterland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Drechterland maken het volgende bekend.

Met ingang van vrijdag 22 december 2023 zal gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan “De Wouden II Westwoud” met een daarbij behorend beeldkwaliteitsplan op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening ter inzage worden gelegd.

Bestemmingsplan

Het ontwerp bestemmingsplan voorziet in een planologische regeling voor de dorpsuitbreiding aan de Dr. Wijtemalaan te Westwoud voor de bouw van 52 woningen in een gedifferentieerd programma.

Beeldkwaliteitsplan

Om de ruimtelijke kwaliteit van de dorpsuitbreiding te waarborgen, is het Beeldkwaliteitsplan De Wouden II opgesteld. Het beeldkwaliteitsplan is onderdeel van de bestemmingsplanstukken en vormt aanvullend welstandsbeleid voor het plangebied.

Ter inzage

Dit plan met bijbehorende stukken ligt voor een ieder ter inzage van vrijdag 22 december 2023 tot en met donderdag 01 februari 2024. U kunt de documenten op twee manieren bekijken:

  • 1.

    U bekijkt de documenten digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer: NL.IMRO.0498.BPDeWoudenII-ON01

  • 2.

    U maakt een afspraak om de documenten te bekijken op het gemeentehuis van Drechterland, Raadhuisplein 1, 1616 AV Hoogkarspel. Hiervoor kunt u tijdens de openstelling van het gemeentehuis een afspraak maken met een medewerker van het team ruimtelijke ordening, telefoonnummer: 0228-352352 of via www.drechterland.nl.

Zienswijzen

Tijdens de ter inzage periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan indienen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u toesturen aan de gemeenteraad van Drechterland, Postbus 20, 1610 AA Bovenkarspel. Wij verzoeken u als onderwerp te vermelden “zienswijzen ontwerp bestemmingsplan De Wouden II, zaaknummer 239462”. De zienswijze dient voorzien te zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk één week voor het einde van de ter inzage termijn, een afspraak te worden gemaakt met een medewerker van het team ruimtelijke ordening, telefoon 0228-352352 of www.drechterland.nl.

Crisis- en herstelwet

Op deze procedure is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat belanghebbenden te zijner tijd in de beroepsfase (nadat het bestemmingsplan is vastgesteld door de gemeenteraad) in het beroepschrift alle beroepsgronden moeten aangegeven. Na afloop van de beroepsfase kunnen dan geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Naar boven