Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluiten omgevingsvergunningen ‘Zonnepark Millingen – Leuth’

Burgemeester en wethouders van Berg en Dal maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Zonnepark Millingen - Leuth’ en de ontwerpbesluiten van de omgevingsvergunningen voor het zonnepark, gedurende zes weken voor iedereen ter inzage liggen.

Coördinatieregeling

Voor deze ontwikkeling heeft de gemeenteraad op 29 september 2022 een coördinatiebesluit genomen. Deze regeling is opgenomen in artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening. Met toepassing van het coördinatiebesluit worden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen voor de bouw gelijktijdig (gecoördineerd) in procedure gebracht en ter visie gelegd. Hiermee wordt de voorbereiding en de bekendmaking van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen voor de realisatie van het plan in één procedure doorlopen. Hierbij is sprake van de verwezenlijking van het gemeentelijk ruimtelijk beleid en de wenselijkheid om de gecoördineerde besluitvorming in te zetten voor de verwezenlijking van dat beleid.

Inhoud plan

Het plan heeft betrekking op het realiseren van een zonnepark met 43 hectare zonnepanelen op land en 7 hectare zonnepanelen op water. Bij de zonnepanelen komen voorzieningen om de opgewekte stroom richting het elektriciteitsnet te transporteren en eventueel (tijdelijk) op te slaan. Het zonnepark wordt landschappelijk ingepast met 50 hectare (nieuwe) natuur en landschapselementen.

Plangebied

Het plangebied is gelegen tussen de kernen Millingen, Kekerdom en Leuth. Het plangebied ligt voor een deel langs de Botsestraat en de Eversberg. De zonnepanelen op het water komen op de plas Biesterveld. De oppervlakte van het zonnepark inclusief landschappelijke inpassing bedraagt in totaal circa 100 hectare.

Bekendmaken ontwerpbesluiten

Het bekendmaken van het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpbesluiten van de omgevingsvergunningen en de stukken die daarbij horen, gebeurt op grond van de artikelen 3.8 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpbesluiten van de omgevingsvergunningen en de bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 22 december 2023 tot en met 1 februari 2024, gedurende zes weken, voor iedereen ter inzage.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl Het identificatienummer is: NL.IMRO.1945.BPZONNEPARKLKM-ONW1 Het ontwerpbestemmingsplan is ook fysiek in te zien in het gemeentehuis. U kunt hiervoor een afspraak maken met het team Ruimtelijke Ontwikkeling, telefonisch bereikbaar via 14 024.

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning 1 (W.Z23.108296.01):

het realiseren van zonnepanelen op land en water en het plaatsen van compactstations op de locatie kadastraal bekend perceel LEUOO, sectie D, nummer 169, nabij Botsestraat 13 te Kekerdom

Het ontwerpbesluit van deze omgevingsvergunningen is digitaal te raadplegen op: https://www.odregionijmegen.nl/vergunningenpagina/W.Z23.108296.01 

Het ontwerpbesluit is ook fysiek in te zien. U kunt hiervoor een afspraak maken met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen. Een afspraak kan worden gemaakt via wabo@odrn.nl of u kunt bellen naar telefoonnummer 024-751 77 00 onder vermelding van het OLO-nummer 7742381 en/of het zaaknummer W.Z23.108296.01.

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning 2 (W.Z23.107718.01):

Het realiseren van een zonnepark op land op de locatie kadastraal bekend perceel LEUOO, sectie D, nummer 94 e.a., nabij Eversberg te Kekerdom.

Het ontwerpbesluit van deze omgevingsvergunningen is digitaal te raadplegen op: https://www.odregionijmegen.nl/vergunningenpagina/W.Z23.107718.01 

Het ontwerpbesluit is ook fysiek in te zien. U kunt hiervoor een afspraak maken met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen. Een afspraak kan worden gemaakt via wabo@odrn.nl of u kunt bellen naar telefoonnummer 024-751 77 00 onder vermelding van het OLO-nummer 7742133 en/of het zaaknummer W.Z23.107718.01.

Zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpbesluiten van de omgevingsvergunningen naar voren brengen.

- Zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan 'Zonnepark Millingen – Leuth’

Schriftelijke zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan kunt u indienen bij de gemeenteraad. In de zienswijze moet u aangeven dat de zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan 'Zonnepark Millingen – Leuth’. De zienswijze dient u te sturen naar: Postbus 20, 6560 AA Groesbeek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling, telefonisch bereikbaar via 14 024.

- Zienswijzen op de ontwerpbesluiten omgevingsvergunningen voor de aanleg van het zonnepark

Schriftelijke zienswijzen op de ontwerpbesluiten van de omgevingsvergunningen kunt u richten aan de Omgevingsdienst Regio Nijmegen, Postbus 1603, 6501 BP Nijmegen, onder vermelding van het OLO-nummer 7742381 resp. 7742133 en/of het zaaknummer W.Z23.108296.01 resp. W.Z23.107718.01. Voor een mondelinge zienswijze of toelichting op de ontwerpbesluiten kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen, telefoonnummer (024) 751 7700.

- Er kunnen geen zienswijzen worden ingediend via de e-mail.

Naar boven