Ontwerp wijzigingsplan ‘Windturbine Bulk Terminal Zeeland

Burgemeester en wethouders maken op grond van de Inspraakverordening van de gemeente Vlissingen bekend, dat in de periode 21 december 2023 tot en met 1 februari 2024 in het stadhuis in Vlissingen ter inzage ligt:

 

  • 1.

    Ontwerp van het wijzigingsplan ‘Windturbine Bulk Terminal Zeeland’

 

Ontwerp

Bulk Terminal Zeeland is voornemens om zijn bedrijfsvoering te verduurzamen. Daarvoor hebben zij het initiatief genomen om een windturbine op het eigen terrein te realiseren. In het bestemmingsplan Zeehaven- en industrieterrein Sloe 2018 is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor een dergelijke ontwikkeling. Van deze bevoegdheid wordt middels dit wijzigingsplan gebruik gemaakt.

Op grond van de ‘Coördinatieverordening Wet ruimtelijke ordening Vlissingen 2013’ zoals vastgesteld door de gemeenteraad d.d. 27 juni 2013 is gecoördineerde voorbereiding mogelijk voor de omgevingsvergunningaanvraag voor het bouwen van een windturbine.

 

Raadplegen

Het ontwerp van het wijzigingsplan kunt u digitaal raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De meest eenvoudige wijze van raadplegen op deze website is het selecteren van het tabblad 'Bestemmingsplannen', vervolgens het tabblad 'ID' selecteren en daar invullen NL.IMRO.0718.WPVO03-ON01.

 

Zienswijze

In de periode 21 december 2023 tot en met 1 februari 2024 kunt u een zienswijze indienen bij het college van B&W via Postbus 3000, 4380 GV Vlissingen of e-mail gemeente@vlissingen.nl. Onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerp wijzigingsplan Windturbine Bulk Terminal Zeeland. Voor een mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken met de heer N. Kampstra via e-mail nkampstra@vlissingen.nl 

 

Vlissingen 21 december 2023

Bugemester en wethouders van Vlissingen,

Namens deze:

de burgemeester, drs. A.R.B. van den Tillaar

de secretaris, drs. R.D.A. Wiskerke

Naar boven