Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied Deventer, omgeving Hietbergsweg 6-6a

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 28 december 2023 tot en met 8 februari 2024 voor iedereen ter inzage ligt:

 

• het bij raadsbesluit van 20 december 2023 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied Deventer, omgeving Hietbergsweg 6-6a’.

 

Inhoud

Met dit bestemmingsplan wordt geregeld dat twee vrijstaande woningen zijn toegestaan op het perceel. De bestaande karakteristieke boerderij blijft behouden en 1 van de 2 aaneen gebouwde woningen wordt een bijgebouw, waarbij het niet-oorspronkelijke tussenlid wordt verwijderd. In het bestemmingsplan is opgenomen dat in dit bijgebouw tot maximaal 5 plattelandskamers tot maximaal 50m2 per eenheid kunnen worden gerealiseerd. Mede aan de hand van de Beleidsnota Beroep en Bedrijf aan huis zijn hiervoor de planregels opgesteld. Door in dit karakteristieke bijgebouw plattelandskamers te realiseren wordt een extra inkomstenbron gecreëerd, zodat het beheer van de gronden voor de toekomst rendabel wordt gehouden. De plattelandskamers zijn bestemd voor recreatief nachtverblijf, waarbij wordt overnacht in kamers en waar keuken en/of sanitair in een gemeenschappelijke ruimte is ondergebracht. Permanente bewoning is niet toegestaan in de plattelandskamers. Verder wordt aan de zuidzijde van het perceel een schuurwoning gerealiseerd en worden tevens een kapschuur en een hooimijt gerealiseerd. De hooimijt en de kapschuur krijgen een gezamenlijke oppervlakte van 250m2, conform hobbyboerregeling. Bestaande landschapsontsierende gebouwen (330m2) worden gesloopt en erfverharding gesaneerd. De locatie wordt landschappelijke ingepast en er vinden maatregelen in het kader van natuurinclusief bouwen plaats. Ook worden omliggende gronden (ruim 1ha) met landschapselementen landschappelijk heringericht, waarbij tevens rekening is gehouden met ecologische waarden. Verder is momenteel een veldopstelling van zonnepanelen aanwezig. Na realisatie van de kapschuur zullen deze verplaatst worden naar het dak van de kapschuur.

 

Het ontwerp bestemmingsplan heeft van 14 september tot en met 25 oktober 2023 ter inzage gelegen. In deze periode zijn geen zienswijzen ingediend. Echter is ambtelijk voorgesteld het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen en ook de agrarische gronden rondom om het woonperceel mee te nemen in het plan. Zo wordt het bestemmingsplan duidelijker. De bestemming 'Agrarisch met waarden - Landschapswaarden' is daarom opgenomen in het bestemmingsplan. Inhoudelijk is het plan niet gewijzigd. Het bestemmingsplan is vervolgens op 20 december 2023 gewijzigd vastgesteld.

 

Inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P412-VG01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op

https://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/manifest/NL.IMRO.0150.P412-VG01/

 

Het vastgestelde bestemmingsplan kunt u ook inzien op:

https://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘bestemmingsplannen die in procedure zijn’.

 

Ook kunt u het vastgestelde bestemmingsplan in zien bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 140570.

 

Reageren

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt van donderdag 28 december 2023 tot en met donderdag 8 februari 2024 ter inzage.

 

Van vrijdag 29 december 2023 tot en met donderdag 8 februari 2024 kan beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

 

• Een belanghebbende;

• Een niet-belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt;

• Een niet-belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar te maken.

 

Het indienen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

 

 

 

Naar boven