Ontwerpbestemmingsplan ‘Plaspoelpolder 2e gedeeltelijke herziening’

(bestemmingsplanidentificatienummer NL.IMRO.0603.bpPPP2eherziening-ON01)

Het ontwerpbestemmingsplan ligt voor eenieder ter inzage met ingang van vrijdag 22 december 2023 tot en met 1 februari 2024.

Op het bedrijventerrein aan de Nijverheidsstraat 3/3b is, in het bestemmingsplan Plaspoelpolder 1e algehele herziening, aangegeven, dat ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van bedrijventerrein - betonmortelcentrale' een betonmortelcentrale, behorend tot categorie 4.2, gerealiseerd kan worden.

Het perceel van de betonmortelcentrale wordt getransformeerd naar woningbouw. Om toekomstige woningbouw op het perceel van de betonmortelcentrale én de omliggende percelen (o.a Harbourpark) mogelijk te maken is het noodzakelijk om de mogelijkheid voor realisatie van een betonmortelcentrale ongedaan te maken. Dit kan door het verwijderen van de aanduiding 'specifieke vorm van bedrijventerrein - betonmortelcentrale' en de daaraan gekoppelde gebiedsaanduiding geluidzone-industrie van de verbeelding van het bestemmingsplan Plaspoelpolder 1e algehele herziening.

Waar kunt u het nieuwe plan bekijken?

Er zijn verschillende manieren om het nieuwe bestemmingsplan ‘Plaspoelpolder 2e gedeeltelijke herziening’ in te zien:

  • 1.

    Internet op www.ruimtelijkeplannen.nl (vanaf 22 december 2023) Op die website kunt u het beste zoeken op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.bpPPP2eherziening-ON01.

  • 2.

    Balie publiekszaken in de hal van het Stadhuis, Generaal Spoorlaan 2 te Rijswijk. De stukken kunt u alleen inzien op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Rijswijks Contact Centrum van de gemeente op werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00 uur, via het telefoonnummer 14070.

Heeft u vragen, opmerkingen, correcties en/of (gewenste) aanpassingen in het nieuwe bestemmingsplan?

Zienswijzen

U kunt vanaf 22 december 2023 tot en met 1 februari 2024 een zienswijze indienen bij de gemeenteraad, dit doet u door:

  • 1.

    het sturen van een brief aan de gemeenteraad, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk, onder vermelding van OBP ‘Plaspoelpolder 2e gedeeltelijke herziening’;

  • 2.

    het mondeling geven van een reactie. Hiervoor maakt u vanaf 22 december 2023 een afspraak met mevrouw M.E. Smits, (070) 326 1122

Hoe gaat het verder?

Zienswijzen (reacties) over het ontwerpbestemmingsplan worden gericht aan de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt daarover een besluit en stelt het uiteindelijke bestemmingsplan vast.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw M.E. Smits, (070) 326 1122 (aanwezig op maandag tot en met donderdag).

Rijswijk, 21 december 2023

Met vriendelijke groet,

Burgemeester en wethouders,

de secretaris,

P.M. Schuit

de burgemeester,

H. Sahin

Naar boven