Ontwerp bestemmingsplan Stationsstraat 16-18, Paul Krugerstraat 1 Coevorden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt bekend, dat voor een duur van een termijn van zes weken ter inzage ligt:

  • 1.

    Het Ontwerp bestemmingsplan Stationsstraat 16-18, Paul Krugerstraat 1 Coevorden in de gemeente Coevorden

  • 2.

    Het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden

 

Het plan

Het voornemen is om aan de Stationsstraat (ter hoogte van nummers 16-18) en de Paul Krügerstraat 1 in Coevorden woningbouw te realiseren. Hierbij wordt de bestaande bebouwing gesloopt en worden op de locatie 15 appartementen en 6 woningen gebouwd. Dit plan is in strijd met het vigerende bestemmingsplan. Om de bouw mogelijk te maken is een ruimtelijke procedure noodzakelijk.

 

Ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden

Tevens zijn burgemeester en wethouders van Coevorden van plan om een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai en spoorweglawaai als bedoeld in artikel 82 e.v. van de Wet geluidhinder vast te stellen ten behoeve van bovengenoemd bestemmingsplan.

 

Om het gewenste plan mogelijk te maken vanuit de Wet geluidhinder zijn op de appartementen aan de Stationsstraat hogere grenswaarden ten gevolge van wegverkeerslawaai van ten hoogste 59 dB nodig en hogere grenswaarden ten gevolge van spoorweglawaai van ten hoogste 59 dB nodig.

 

Wanneer en waar kunt u het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbesluiten inzien?

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit voor het vaststellen van hogere grenswaarden inzien van 22 december 2023 tot en met 1 februari 2024 tijdens de openingsuren van het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden. Middels een telefonische afspraak is inzage in de stukken buiten openingstijden mogelijk. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.

 

U kunt het ontwerpbestemmingsplan digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl NL.IMRO.0109.001BP00016-0002

 

Zienswijzen

Een ieder kan tijdens de periode van terinzagelegging van de stukken zijn of haar zienswijze mondeling of schriftelijk bij de gemeenteraad indienen. Schriftelijke zienswijzen kunnen gestuurd worden naar Postbus 2, 7740 AA te Coevorden. Degene die mondeling een zienswijze naar voren wil brengen, dient dit uiterlijk een week voor afloop van bovenstaande termijn kenbaar te maken. Hiertoe dient contact opgenomen te worden met het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden voor het maken van een afspraak. telefonisch bereikbaar via 14 0524.

 

zaak 62639-2023

Naar boven