Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Voorterrein Nautische Boulevard Wessem’ en ontwerp-welstandsnota (beeldkwaliteitsplan) ‘Voorterrein Nautische Boulevard Wessem’

Wat is het plan?

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Voorterrein Nautische Boulevard Wessem’ (met het planidentificatienummer NL.IMRO.1641.BPL120-ON01) betreft een partiële herziening van de bestemmingsplannen ‘Land van Thorn’ (vastgesteld 22 mei 2014) en ‘Kern Wessem’ (vastgesteld 7 juli 2011).

Het bestemmingsplan ‘Voorterrein Nautische Boulevard Wessem’ heeft betrekking op het realiseren van één of maximaal twee bedrijfsgebouw(en) met ondergeschikte detailhandel en horeca inclusief daarbij behorende parkeerplaatsen, alsmede het realiseren van aanlegsteigers waar onderhoud kan plaatsvinden aan boten, bijvoorbeeld in de vorm van drijvende werkloodsen en waar boten bijvoorbeeld afgemeerd kunnen worden voor verkoop.

Voor welk gebied is dit?

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Voorterrein Nautische Boulevard Wessem’ (met het planidentificatienummer NL.IMRO.1641.BPL120-ON01) is kadastraal bekend als de percelen Wessem, sectie C, nummers 476, 477, 586 en 587 (gedeeltelijk), ook bekend als Maasdijk 2 en gelegen tussen Maas, Maasdijk en Waage Naak in Wessem.

Welstandnota (beeldkwaliteitsplan)

In het voorliggend bestemmingsplan (NL.IMRO.1641.BPL120-ON01) is sprake van een aantal ontwikkelingen, die effect hebben op de welstand (beeldkwaliteit). Daarom is hiervoor de welstandsnota (beeldkwaliteitsplan) ‘Voorterrein Nautische Boulevard Wessem’, als onderdeel van en aanvulling /wijziging op de bestaande ‘Welstandnota gemeente Maasgouw’, opgesteld. Deze doorloopt de (inspraak)procedure van een welstandsnota en vormt het toetsingskader voor omgevingsvergunningsaanvragen voor het bouwen (bouwvergunningsaanvragen) en het kader voor het ontwerpen van de openbare ruimte. De welstandsnota (beeldkwaliteitsplan) ‘Voorterrein Nautische Boulevard Wessem’ zal na vaststelling door de gemeenteraad worden toegevoegd aan de bestaande ‘Welstandsnota gemeente Maasgouw’. De welstandsnota (beeldkwaliteitsplan) is een beleidsregel in de zin van artikel 4:81 Algemene wet bestuursrecht.

Wat ligt ter inzage?

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Voorterrein Nautische Boulevard Wessem’ (met het planidentificatienummer NL.IMRO.1641.BPL120-ON01) en de ontwerp-welstandsnota (beeldkwaliteitsplan) ‘Voorterrein Nautische Boulevard Wessem’, met de hierbij behorende stukken, ligt ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit de verbeelding, de regels en een toelichting.

Wanneer ligt dit ter inzage?

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Voorterrein Nautische Boulevard Wessem’ (met het planidentificatienummer NL.IMRO.1641.BPL120-ON01) en de ontwerp-welstandsnota (beeldkwaliteitsplan) ‘Voorterrein Nautische Boulevard Wessem’, met de hierbij behorende stukken, ligt vanaf vrijdag 22 december 2023 tot en met donderdag 1 februari 2024 (dus gedurende zes weken) ter inzage.

Waar is dit raadpleegbaar?

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan ‘Voorterrein Nautische Boulevard Wessem’ (met het planidentificatienummer NL.IMRO.1641.BPL120-ON01) en de ontwerp-welstandsnota (beeldkwaliteitsplan) ‘Voorterrein Nautische Boulevard Wessem’, met de hierbij behorende stukken, is raadpleegbaar in de informatieruimte van het gemeentehuis, Markt 36 te Maasbracht (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, behalve tijdens de avondopenstelling).

  • 2.

    Verder kunt u op www.ruimtelijkeplannen.nl het ontwerpbestemmingsplan ‘Voorterrein Nautische Boulevard Wessem’ (met het planidentificatienummer NL.IMRO.1641.BPL120-ON01) met de hierbij behorende stukken, langs elektronische weg raadplegen. U kunt hier onder andere op een kaart inzoomen en op die manier het bestemmingplan inzien.

    U kunt het ontwerp-beeldkwaliteitsplan digitaal bekijken via het digitale publicatieblad op www.officiele-bekendmakingen.nl. Het document hangt als ‘Bekijk documenten’ aan deze publicatie (zie linker kolom).

  • 3.

    Voorts wordt iedereen in de gelegenheid gesteld het ontwerpbestemmingsplan ‘Voorterrein Nautische Boulevard Wessem’ (met het planidentificatienummer NL.IMRO.1641.BPL120-ON01), en de ontwerp-welstandsnota (beeldkwaliteitsplan) ‘Voorterrein Nautische Boulevard Wessem’, met de hierbij behorende stukken, op het gemeentehuis, Markt 36 te Maasbracht, langs elektronische weg te raadplegen (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, behalve tijdens de avondopenstelling).

Hoe kan ik zienswijzen indienen?

Gedurende de voormelde termijn van terinzagelegging (vanaf vrijdag 22 december 2023 tot en met donderdag 1 februari 2024) kan:

  • 1.

    iedereen een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan Voorterrein Nautische Boulevard Wessem’ (met het planidentificatienummer NL.IMRO.1641.BPL120-ON01);

  • 2.

    een ingezetene en/of belanghebbende een inspraakreactie indienen over de ontwerp-welstandsnota (beeldkwaliteitsplan) ‘Voorterrein Nautische Boulevard Wessem’.

Een zienswijze en/of inspraak reactie kan op de volgende manieren ingediend worden:

  • 1.

    schriftelijk bij de Gemeenteraad, Postbus 7000, 6050 AA Maasbracht;

  • 2.

    mondeling, op werkdagen, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis (Markt 36 in Maasbracht), behalve tijdens de avondopenstelling. U kunt hiervoor een afspraak maken de heer M. Boriggnons of, bij afwezigheid, bij een van de andere medewerkers Ruimtelijke Ordening (tel.: 0475 – 85 25 00).

Maasbracht, 21 december 2023

Burgemeester en wethouders van Maasgouw

Naar boven