Besluit tot wijziging van het Beoordelingskader Beschermd Wonen bij verordening maatschappelijke ondersteuning deel 3

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Zwolle,

 

Overwegende dat het wenselijk is de overgangstermijn voor herindicaties beschermd wonen te verlengen van 1 januari 2024 tot 1 april 2024 in verband met de voorgenomen doordecentralisatie toegang beschermd wonen naar lokale gemeenten per 1 april 2024;

 

Besluit:

Artikel I

Artikel 1.7, onderdeel 2, van het Beoordelingskader Beschermd Wonen bij verordening maatschappelijke ondersteuning deel 3 komt te luiden:

 

2. Herindicaties van cliënten met een persoonsgebonden budget die plaatsvinden voor 1 april 2024 waarvan het persoonsgebonden budget bij toepassing van het nieuwe beoordelingskader lager uitvalt, terwijl de ondersteuningsvraag hetzelfde blijft. Voor deze cliënten wordt een overgangstermijn tot 1 april 2024 gehanteerd waarbij eenzelfde persoonsgebonden budget wordt toegekend als het budget dat onder het beoordelingskader van 24 april 2019 werd toegekend.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Gemeenteblad waarin het wordt geplaatst. Indien het Gemeenteblad waarin dit besluit wordt geplaatst wordt uitgegeven na 1 januari 2024, dan werkt dit besluit terug tot en met 1 januari 2024.

 

Dit besluit wordt in het Gemeenteblad geplaatst.

Aldus besloten op 12 december 2023,

P. Snijders, burgemeester

D. Emmer, secretaris.

Naar boven