Wijzigingsbesluit Beleidsregel voor onzelfstandige woonruimte binnen de werkingsgebieden die in het laatst besloten omgevingsplan de activiteit wonen toestaat

Besluit van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zwolle betreffende de wijziging van de Beleidsregel voor onzelfstandige woonruimte binnen de in het vigerende bestemmingsplan vastgelegde woonbestemmingen.

Het college van Burgemeester en Wethouders;

overwegende dat het gelet op de inwerkingtreding van de Omgevingswet wenselijk is een aantal bepalingen te wijzigen;

besluit tot vaststellen van de volgende wijzigingen in de Beleidsregel voor onzelfstandige woonruimte binnen de in het vigerende bestemmingsplan vastgelegde woonbestemmingen:

A.

Titel van de beleidsregel

De titel van de beleidsregel wordt gewijzigd in ‘beleidsregel voor onzelfstandige woonruimte binnen de werkingsgebieden die in het laatst besloten omgevingsplan de activiteit wonen toestaat.

Artikel 1  

In lid c wordt ‘afwijking’ vervangen door ‘buitenplanse omgevingsplanactiviteit’ en ‘het bestemmingsplan’ vervangen door het omgevingsplan en ‘artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht’ vervangen door ‘artikel 5.18 en 5.21 Omgevingswet.

Artikel 2  

In lid 1 wordt ‘een afwijking van het bestemmingsplan’ vervangen door ‘een buitenplanse omgevingsplanactiviteit’.

Artikel 3  

In de aanhef wordt ‘afwijking van het bestemmingsplan voor onzelfstandige woonruimte’ vervangen door ‘een buitenplanse omgevingsplanactiviteit’.

Artikel 4  

  • 1.

    In lid 1 aanhef wordt ‘een afwijking van het bestemmingsplan voor onzelfstandige woonruimte’ vervangen door ‘een buitenplanse omgevingsplanactiviteit’.

  • 2.

    In lid 1, onder a wordt ‘afwijking’ vervangen door ‘buitenplanse omgevingsplanactiviteit’ en ‘waar geen afwijking van het bestemmingsplan’ door ‘waar geen buitenplanse omgevingsplanactiviteit’.

  • 3.

    In lid 1, onder c wordt ‘de afwijking’ vervangen door ‘de buitenplanse omgevingsplanactiviteit’ en ‘woonbestemming’ vervangen door ‘waart de activiteit wonen is toegestaan’.

  • 4.

    In lid 1, onder f wordt ‘een geordend woon- en leefmilieu’ vervangen door ‘de kwaliteit van de fysieke leefomgeving’.

  • 5.

    In lid 2 aanhef wordt ‘een afwijking van het bestemmingsplan’ vervangen door ‘een buitenplanse omgevingsplanactiviteit’.

  • 6.

    In lid 2, onder b wordt ‘tegemoetkoming van planschade’ vervangen door ‘tegemoetkoming in de vergoeding van nadeelcompensatie’ en ‘artikel 6.1 Wet ruimtelijke ordening’ vervangen door ‘artikel 15.1 en verder Omgevingswet’ en ‘planschade’ vervangen door nadeelcompensatie.

Artikel 5  

In dit artikel wordt ‘een geordend woon- en leefmilieu’ vervangen door ‘een goede kwaliteit van de fysieke leefomgeving’.

 

  • B.

    1. Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2024.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 14 november 2023,

P. Snijders, burgemeester

D. Emmer, secretaris.

Naar boven