Ontwerpbestemmingsplan ‘Paarloweg 3 Sint Odilienberg’

Burgemeester en wethouders van Roerdalen maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Paarloweg 3 Sint Odilienberg’ voor een ieder ter inzage ligt. Zij maken eveneens bekend dat zij op 12 december 2023 een beslissing hebben genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor de beoogde ontwikkelingen op de locatie Paarloweg 3 in Sint Odiliënberg.

Inzage en raadplegen

Het ontwerpraadsbesluit, ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken en de beslissing ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling liggen vanaf 20 december 2023 voor 6 weken ter inzage bij het Servicepunt Roerdalen. De bestemmingslanstukken zijn tevens elektronisch te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder de codering: NL.IMRO.1669.BPODL2020PAARLOWG3-OW01.

Plangebied

Het plangebied omvat de percelen kadastraal bekend Sint Odilienberg sectie B, nummer 1286 en plaatselijk bekend als Paarloweg 3 in Sint Odilienberg.

 

Bestemmingsplan

Het plan

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de bouw van een Stiltecentrum waar 50 vrouwen van verschillende internationale en culturele achtergronden in een woongroep verblijven om hun persoonlijke groei verder kunnen ontwikkelen door middel van transcendente meditatietechniek.

Het Stiltecentrum bestaat uit:

  • 1.

    Een verblijfsgebouw: In het verblijfsgebouw overnachten de vrouwen die deelnemen aan de cursussen/lezingen

  • 2.

    Een facilitair gebouw: In het facilitair gebouw worden de keuken, de eetzaal en gasten- en stafkamers gesitueerd.

  • 3.

    Een schuur/berging.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Roerdalen, postbus 6099, 6077 ZH Sint Odiliënberg. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet u een afspraak maken. Een afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging te zijn gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch een zienswijze kenbaar te maken.

 

M.e.r.-beoordeling

De beoogde activiteit staat vermeld in bijlage D, van het besluit milieueffectrapportage 1994 (Besluit m.e.r.). Om die reden geldt de vormvrije m.e.r.-beoordelingsplicht. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van deze ontwikkeling is uitgevoerd, blijkt dat er geen significant nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectbeoordelingsrapport dan wel milieueffect- rapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de opgestelde vormvrije m.e.r-beoordeling.

Vervolgprocedure m.e.r. beoordelingsbesluit

Een vormvrij m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen, zoals in dit geval de procedure voor een bestemmingsplan.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, telefoon: (0475) 538 888.

Naar boven