Aankondiging voorgenomen ingebruikgeving door gemeente Veere van een tweetal percelen grond aan de Kelderweg te Aagtekerke, gemeente Veere, kadastraal bekend gemeente Mariekerke, sectie H nummers 1528 en 1529

 

De gemeente Veere heeft het voornemen om een tweetal percelen grond, gelegen aan de Kelderweg te Aagtekerke, gemeente Veere, kadastraal bekend gemeente Mariekerke, sectie H nummers 1528 en 1529, opnieuw in gebruik te geven aan de huidige gebruiker van deze percelen en wel voor een bepaalde tijd van maximaal 2 jaar. De in gebruik te geven percelen zijn in het groen weergegeven op bijgaande tekening.

Deze percelen zijn momenteel tot 31 december 2023 in gebruik gegeven. De gemeente is voornemens om deze percelen met ingang van 1 januari 2024 opnieuw aan de huidige gebruiker in gebruik te geven voor een periode van maximaal twee jaar.

De gemeente geeft onroerende zaken in gebruik op basis van een openbare, transparante procedure en tegen marktconforme prijzen. De gemeente kan afzien van deze openbare en transparante procedure als bij voorbaat vaststaat, of redelijkerwijs mag worden aangenomen, dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de voorgenomen ingebruikgeving. Bij voorgenomen ingebruikgeving van de bovengenoemde percelen ziet de gemeente Veere de huidige gebruiker als enige serieuze gegadigde voor het betreffende perceel, en wel op basis van de volgende criteria:

- Met betrekking tot bovengenoemde percelen is met de beoogd gebruiker reeds een lopende gebruiksovereenkomst gesloten.

- Deze gebruiksovereenkomst eindigt op 31 december 2023, met daarin de mogelijkheid om de gebruiksovereenkomst te verlengen. De huidige gebruiker heeft tijdig aangegeven de gebruikersovereenkomst te willen verlengen.

- De gebruiker heeft investeringen gedaan, waarvan de terugverdientijd langer is dan de einddatum van de gebruiksovereenkomst per 31 december 2023.

- De gebruiker heeft de percelen in gebruik genomen en ingericht met het oog op gebruik conform de bestemming ‘recreatie’.

- De inrichting van de percelen door de gebruiker omvat onder meer een aansluiting voor elektriciteit (krachtstroom) en water, alsmede sanitaire voorzieningen, waarbij gebruik is gemaakt van naastgelegen faciliteiten van de aangrenzende sportvereniging, dit alles ten behoeve van de activiteiten van de gebruiker.

- De gebruiker heeft in de bestaande gebruiksovereenkomst - in het kader van het gebruik van de percelen - met de gemeente afspraken gemaakt over het beheer en onderhoud van de percelen, waaronder het omliggend groen en de aanwezige bomen en planten.

- De gebruiker biedt maatschappelijk relevante activiteiten aan, onder andere voor scholen en in het kader van welzijnsactiviteiten in het kader van de Jeugdwet en Wet maatschappelijke ontwikkeling.

- De ingebruikgeving vindt tijdelijk plaats in afwachting van de beoordeling door de gemeente van een initiatief van de huidige gebruiker tot bebouwing op bovengenoemde percelen dan wel op een andere locatie. Dit initiatief sluit aan bij de het huidige gebruik en de bestemming van de bovengenoemde percelen.

- De gemeente acht verlenging van het gebruik door de gebruiker redelijk in afwachting van deze beoordeling van het initiatief van de gebruiker.

- Door het gebruik tijdelijk voort te zetten wordt voorkomen dat (extra en vermijdbare) verplaatsingskosten gemaakt moeten worden.

Als u vindt dat u ook voldoet aan deze criteria en daarom voor (één van de) bovengenoemde percelen een geschikte en serieuze gegadigde bent en daarom in aanmerking dient te komen voor het gebruik van (één van de) bovengenoemde percelen, moet u uiterlijk binnen twintig (20) kalenderdagen na de datum van deze aankondiging bij de bevoegde rechter een kort geding aanhangig maken tegen de gemeente Veere met betrekking tot deze voorgenomen ingebruikgeving. Het kort geding is tijdig aanhangig gemaakt als de dagvaarding voor het kort geding rechtsgeldig is betekend aan de gemeente Veere binnen de genoemde termijn van twintig dagen. Deze termijn is een vervaltermijn. Als het kort geding niet tijdig aanhangig is gemaakt, vervalt het recht om tegen de voorgenomen ingebruikgeving in een gerechtelijke procedure op te komen of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak ook te baseren.

Deze zaak wordt behandeld door mevrouw I.J. de Maat-Sinke, bereikbaar per telefoon op 0118-555483 of per e-mail op ij.de.maat@veere.nl

 

 

Adres:

Kadastrale gegevens:

Oppervlakte:

Datum publicatie:

Kelderweg te Aagtekerke

Mariekerke, sectie H nummers 1528 en 1529

18.730 m² respectievelijk 6.835 m²

20 december 2023

 

Domburg, 20 december 2023

Burgemeester en wethouders van Veere

Naar boven