Ontwerpbestemmingsplan “Leeuwarden – Hoogspanningsstation Leeuwarden Zuidwest”

Van donderdag 21 december 2023 tot en met donderdag 1 februari 2024 ligt dit ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Hendrik Algraweg aan de noordzijde, agrarische gronden en de Boksumerdyk aan de oost- en zuidzijde en de Zwette aan de westzijde.

Ontwikkeling

De capaciteitsproblemen op het elektriciteitsnet in en om Leeuwarden en in de regio Friesland nemen verder toe. In Leeuwarden is op de bestaande voorzieningen van TenneT onvoldoende ruimte voor extra aansluitingen. Om die reden zal er een nieuw hoogspanningsstation worden gerealiseerd aan de zuidwest kant van Leeuwarden. De locatie is nabij een bestaande hoogspanningsverbinding waarop het nieuwe hoogspanningsstation wordt aangesloten. Het nu voorliggende bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

Inloopavond

Er wordt op 11 januari 2024 een inloopavond gehouden bij de Dairy Campus, Boksumerdyk 11 te Leeuwarden van 19:30 tot 21:00 uur. Het betreft een vrije inloop, er is geen plenair deel. U kunt hier een toelichting krijgen op de inhoud van het bestemmingsplan en de verdere procedure.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

Reageren

In de periode waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk, elektronisch of mondeling. In een zienswijze beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan de gemeenteraad dan nog meenemen in het definitieve besluit.

  • Schriftelijk/elektronisch:

    • schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. de gemeenteraad, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

    • stuur een mail naar gemeente@leeuwarden.nl, t.a.v. de gemeenteraad.

       

      Vermeld in uw brief/mail:

      • ontwerpbestemmingsplan “Leeuwarden – Hoogspanningsstation Leeuwarden Zuidwest”

      • waarom u een zienswijze indient

      • de datum

      • uw naam en adres

      • in geval van een brief uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

Naar boven