Voorgenomen grondverkoop aan de Zuivering

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het zogeheten Didam-arrest gewezen. Dit arrest bepaalt dat gemeenten in Nederland bij voorgenomen verkopen/gronduitgiftes van onroerende zaken transparant moeten handelen, zodat iedere gegadigde kenbaar kan maken dat deze ook in aanmerking komt om een (koop)overeenkomst te sluiten. Met deze publicatie voldoet de gemeente aan de verplichtingen die volgen uit het Didam-arrest.

Voorgenomen grondverkoop en verhuur

De gemeente Twenterand is voornemens grond te verkopen welke ligt aan de Zuivering in Vriezenveen. Kadastraal bekend gemeente Vriezenveen sectie K nummer 1904 (ged.) met een totale oppervlakte van ongeveer 1145m2

Naam

Kadastraal

Oppervlakte

Kavel 1

Vriezenveen sectie K nummer 1904 (ged.)

Circa 1145 m2

Motivatie

Het perceel grenst aan het perceel dat gegadigde reeds in bezit heeft. Tevens is gegadigde de enige die grenst aan het perceel.

De gegadigde heeft een uitgebreid plan gepresenteerd aan de gemeente op zowel eigen grond van de gedaagde als op een gedeelte van de gemeentegrond. De gemeente is bereid hieraan mee te werken door een gedeelte van gemeentegrond te verkopen hiervoor, gezien de locatie hiervoor geschikt is, de logische perceelsgrenzen bewaard blijven en dit de werkgelegenheid binnen Vriezenveen stimuleert.

Gelet op het voorgaande is de gemeente Twenterand van oordeel dat koper enige gegadigde is en dat de voorgenomen verkoop kan plaatsvinden zonder brede selectieprocedure. Volstaan kan worden met deze voorafgaande bekendmaking. Het feit dat een voornemen tot verkoop/verhuur bekend wordt gemaakt, betekent niet dat de gemeente al definitief tot verkoop/verhuur besloten heeft.

Vervaltermijn

Tegen deze voorgenomen verkoop kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend dan wel ingesteld.

Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen verkoop/verhuur en merkt u zichzelf aan als serieuze gegadigde dan dient u dat, binnen een termijn van 20 kalenderdagen na publicatie tot 15 januari 2024 bekend te maken. Door te mailen naar grondzaken@twenterand.nl of een brief te sturen naar de gemeente Twenterand. De termijn merken wij aan als vervaltermijn. Dit betekent voor de goede orde dat indien de termijn ongebruikt verstrijkt alle rechten vervallen. We zullen dan overgaan tot uitgifte. Brieven en e-mails die wij na afloop van deze termijn ontvangen worden niet meer in behandeling genomen. De gemeente hanteert deze handelwijze om rechtszekerheid te creëren zodat zij één op één kan contracteren.

Naar boven