Ontwerpbestemmingsplan Buitendijks Parkeren Medemblik

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat met ingang van 22 december 2024 voor een periode van zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitendijks Parkeren Medemblik’ ter inzage ligt.

Wat houdt het bestemmingsplan in? De aanleg van een parkeerterrein aan de noordzijde van de Westfriese Omringdijk bij de binnenstad Medemblik. Het terrein ligt grotendeels in de gemeente Hollands Kroon en voor een klein deel in de gemeente Medemblik. Het parkeerterrein voorziet in de parkeerbehoefte voor de binnenstad en draagt bij aan een verbetering van de verkeersveiligheid. Parallel naast de terinzagelegging van dit bestemmingsplan wordt de mogelijkheid voor een zonnedak op dit parkeerterrein nader onderzocht.

Ontwerpbestemmingsplan bekijken?

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u vanaf 22 december 2023 tot 3 februari 2024 op de volgende manieren inzien:

  • 1.

    Op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site kunt u zoeken op het identificatienummer of PlanID: NL.IMRO.0420.BPBuitendpark-ON01. Een papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien in het gemeentehuis van Medemblik bij het Klantcontact Centrum in Wognum.

Reageren op het ontwerpbestemmingsplan? U kunt op het ontwerpbestemmingsplan reageren door een zienswijze in te dienen tijdens de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt. Dit kan op de volgende manieren:

  • 1.

    Schriftelijk: een schriftelijke zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres en een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan. U kunt uw zienswijze per post versturen aan de gemeenteraad van Medemblik, Postbus 45, 1687 ZG Wognum, onder vermelding van nummer Z-23-479787. U kunt uw schriftelijke zienswijze ook als bijlage via de e-mail versturen. Dit kan naar info@medemblik.nl.

  • 2.

    Mondeling: u maakt via het Klantcontact Centrum, telefoonnummer (0229) 85 60 00, een afspraak met één van de medewerkers van de afdeling team Ruimtelijk Beleid voor het indienen van een mondelinge zienswijze.

Iedereen die een zienswijze indient, ontvangt een brief of e-mail met een uitleg over de procedure en wat de gemeente met uw zienswijze doet.

 

 

Naar boven