Ontwerpbestemmingsplan “Siegerswoude – De Mersken 10” ter inzage

 

Wat ligt er ter inzage en voor wie en wanneer

Met ingang van 21 december 2023 ligt gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan “Siegerswoude – De Mersken 10” voor eenieder ter inzage.

 

U kunt het digitale ontwerpbestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planiden-tificatienummer is NL.IMRO.0086.13BPDeMersken10-0201. Daarnaast is een afdruk van het digitale plan in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag. De publicatie is eveneens te raadplegen op www.opsterland.nl.

 

Strekking van het bestemmingsplan

Ten behoeve van de gebiedsontwikkeling Koningsdiep is indertijd het agrarisch bedrijf met bijbehorende gronden aan De Mersken 10 in Siegerswoude aangekocht. Een en ander met het oog op de verkrijging van de landbouwgronden van dit bedrijf langs het Alddjip voor de realisatie van (nieuwe) natuur in het kader van het Natuurnetwerk Nederland (NNN) passend binnen de gebiedsontwikkeling Koningsdiep. Ten behoeve van de verkoop van de agrarische bedrijfsgebouwen (bestaande bedrijfswoning en oudhollandse stal, overige bebouwing e.d. zal worden gesloopt) met bijbehorend erf ziet het ontwerpbestemmingsplan "Siegerswoude – De Mersken 10" op het transformeren van het voormalige agrarische bedrijfsperceel naar een passende reguliere bedrijfsfunctie (milieucategorie 1 en 2). Hiertoe is de bestemming aangepast en het oorspronkelijke agrarische bedrijfsperceel verkleind. Dit mede als gevolg van de aan de achterzijde van het perceel gelegen hoge druk aardgastransportleiding. Daarnaast is in de planopzet voorzien in een passende landschappelijk inpassing door het opnemen van een bosstrook aan de oostzijde van het perceel.

 

Reageren?

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt, kan iedereen:

 

schriftelijk zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de raad van de gemeente Opsterland, Postbus 10.000, 9244 ZP, Beetsterzwaag;

mondeling een reactie indienen bij team Ontwikkeling Ruimtelijk domein (na uitdrukkelijk vermelding). U kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat Ruimtelijke Plannen, tel. (0512) 386 222. Daarnaast kan bij het genoemde team nadere informatie worden verkregen over de inhoud en achtergronden van het bestemmingsplan.

 

Hoe gaat het verder?

Na het verstrijken van bovengenoemde termijn worden onder meer de zienswijzen beoordeeld en wordt het bestemmingsplan (eventueel gewijzigd ten opzichte van het ontwerp) ter vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden. Het vastgestelde bestemmingsplan zal vervolgens, na een nieuwe publicatie, opnieuw ter inzage worden gelegd, met de mogelijkheid tot het instellen van beroep bij de Afdeling rechtspraak van de Raad van State.

 

Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan

Deze publicatie betreft tevens een kennisgeving in de zin van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening.

 

 

 

Beetsterzwaag, 20 december 2023

Naar boven