Ontwerp Chw bestemmingsplan Oosterdalfsen Noord en Ontwerp Beeldkwaliteitsplan

Ontwerp Chw bestemmingsplan Oosterdalfsen Noord

Doel besluit

In het Chw bestemmingsplan Oosterdalfsen Noord wordt de agrarische bestemming van de betreffende locatie gewijzigd, zodat er woningen aansluitend aan de bestaande woonwijk ten noordoosten van de kern Dalfsen kunnen worden gerealiseerd.

Ontwerp Beeldkwaliteitsplan Oosterdalfsen Noord

Om te zorgen dat de gewenste ruimtelijke kwaliteit in de toekomstige woonwijk wordt gerealiseerd, zijn er eisen nodig voor de beeldkwaliteit. Deze eisen staan in een beeldkwaliteitsplan. Het beeldkwaliteitsplan is een aanvulling op de bestaande welstandnota. De aanvragen van de bouwplannen die worden ingediend voor deze woonwijk, worden door de welstand aan dit beeldkwaliteitsplan getoetst.

Ter inzage

Met ingang van 20 december 2023 tot en met 30 januari 2024 ligt voor iedereen het ontwerp van het Chw bestemmingsplan Oosterdalfsen Noord samen met het ontwerp beeldkwaliteitsplan Oosterdalfsen Noord en bijbehorende stukken ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis in Dalfsen.

Voor een bezoek aan het gemeentehuis kunt u op telefoonnummer 14 0529 een afspraak maken.

Reageren?

Een belanghebbende kan van 20 december 2023 tot en met 30 januari 2024 via een brief of mondeling een zienswijze geven op het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp beeldkwaliteitsplan met bijbehorende stukken. Uw brief kunt u sturen naar de gemeenteraad van de gemeente Dalfsen, Postbus 35, 7720 AA Dalfsen.

Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw B. Eekhof, telefoon 14 0529. In de zienswijze moet u aangeven over welke onderdelen van het ontwerpplan uw zienswijze gaat.

Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

Meer informatie

Ook kunt u het ontwerp bestemmingsplan met als bijlage het ontwerp beeldkwaliteitsplan Oosterdalfsen Noord inzien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0148.OosterdalfsenNoord-on01. De bestanden zijn beschikbaar op https://digitaleplannen.nl/0148/OosterdalfsenNoord-on01.

Dalfsen, 19 december 2023

Burgemeester en wethouders van Dalfsen

 

Naar boven