Publicatie ontwerpbestemmingplan Havenmeester Havenkwartier

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk maakt bij besluit van 14 november 2023 bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Havenmeester’ (met bijbehorende stukken) is vrijgegeven voor ter inzage legging met de mogelijkheid voor het indienen van zienswijzen.

Plangebied en planinhoud

Aan de rand van het bedrijventerrein Plaspoelpolder bevindt zich het Havenkwartier, een gemengd bedrijventerrein (waarop zowel bedrijven als kantoren gevestigd zijn) rondom een voormalige haven. Het Havenkwartier wordt de komende jaren ontwikkeld naar een gemengd gebied met een mix van werken en wonen, in lijn met het op 2 maart 2021 vastgestelde ‘Ontwikkelkader Havenkwartier’.

De nu voorliggende ontwikkeling is Havenmeester. Dit bestemmingsplan maakt een functiemix mogelijk van maximaal 199 woningen, gecombineerd met 350 m2 niet-woonfuncties, waaronder bedrijven geschikt voor functiemenging, dienstverlening en horeca in de plint. Om te benadrukken dat sprake is van een functiemix en duidelijk te maken dat het geen rustig woongebied betreft maar een gemengd werk-woongebied is voor deze nieuwe ontwikkeling gekozen voor de bestemming ‘Gemengd’ in plaats van ‘Wonen’.

Het parkeren zal opgelost worden in de nabijgelegen, bestaande parkeergarage aan de Steenplaetsstraat 6.

Ten behoeve van de in het bestemmingsplan ‘Havenmeester’ opgenomen ontwikkeling is een akoestisch onderzoek uitgevoerd naar wegverkeerslawaai. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat voor deze ontwikkeling hogere waarden dienen te worden vastgesteld. De ontwerpbeschikking Wet geluidhinder – hogere waarde(n) geluid wordt tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd.

Inzage

  • -

    het ontwerpbestemmingsplan ‘Havenmeester’ met de plancodering: NL.IMRO.0603.bpHavenmeester-ON01;

  • -

    de ontwerpbeschikking Wet geluidhinder – hogere waarde(n) geluid

liggen met ingang van 15 december 2023 tot en met 25 januari 2024 voor eenieder op de volgende wijze ter inzage:

Iedereen die op het gemeentehuis het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen dan wel de ontwerpbeschikking Wet geluidhinder – hogere waarde(n) wil inzien, kan daarvoor op de volgende manieren een afspraak maken, op werkdagen tussen 08.00 – 17.00:

  • -

    Telefoon: (070) 326 10 00

Zienswijzen indienen

Gedurende bovengenoemde termijn is het mogelijk een schriftelijke zienswijze in te dienen en deze te richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimte, heer F.C.M. van Gurp via telefoonnummer (070) 326 10 00.

Naar boven