Bestemmingsplannen

Ontwerpbestemmingsplan Lieving 49 te Beilen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Drenthe maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘’Lieving 49 te Beilen’’ met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 20 december 2023 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Het plangebied wordt begrensd door het adres Lieving 49 te Beilen.

Directe aanleiding voor het bestemmingsplan is de stopzetting van de bedrijfsvoering van het agrarisch bedrijf en het initiatief om enkele burgerwoningen mogelijk te maken in het kader van de ruimte-voor-ruimte regeling. Binnen de huidig planologisch kaders is dat niet mogelijk.

De imro-code van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.1731.Lieving49BEI-ONT1.

Verder maken burgemeester en wethouders bekend dat zij voornemens zijn de grenswaarde voor geluid, afkomstig van het wegverkeerslawaai op de doorgaande weg Lieving, voor (een deel van de) woningen te verhogen naar 50 en 52dB Lden. Verwezen wordt naar het besluit hogere waarde die als bijlage is opgenomen bij deze publicatie.

Exploitatieovereenkomst

Op basis van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), specifiek afdeling 6.4, is de gemeente verplicht om bij de realisatie van een bouwplan de plankosten op de initiatiefnemer te verhalen. Dit is middels een overeenkomst bewerkstelligd. Deze overeenkomst behoort bij en gaat over hetgeen dat in voorliggend ontwerpbestemmingsplan mogelijk wordt gemaakt. Ook deze overeenkomst ligt vanaf 20 december 2023 ter inzage.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan is in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. De imro-code van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.1731.Lieving49BEI-ONT1. Eveneens is het ontwerpbestemmingsplan op het gemeentehuis digitaal in te zien. Om het ontwerpbestemmingsplan op het gemeentehuis digitaal in te zien kunt u het beste een afspraak maken met de behandelend ambtenaar (verwezen wordt naar de alinea met als kop ‘’Informatie’’).

Zienswijzen

Gedurende de periode van inzage, heeft iedereen de gelegenheid om een zienswijze kenbaar te maken. Dit kan schriftelijk of mondeling. Schriftelijke zienswijzen dient u bij voorkeur digitaal in, via het zienswijzenformulier op onze website. Een reactie op papier richt u aan de gemeenteraad van Midden-Drenthe, Postbus 24, 9410 AA in Beilen. Maak voor het indienen van een mondelinge zienswijze eerst een afspraak. Van een mondelinge zienswijze maken wij een verslag.

Informatie

Voor meer informatie over dit bestemmingsplan en voor het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met Jorrit Zeldenrust van de afdeling Ruimte van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer (0593) 53 92 22, e-mail gemeente@middendrenthe.nl

Naar boven