Wijziging beleidsregel handhaving onjuist aangeboden (huishoudelijke) afvalstoffen

Artikel 2 lid 4 wordt vervangen door: Het rapport van de toezichthouder met daarin foto’s van de geconstateerde overtreding, waarop de beschikking tot oplegging van spoedeisende bestuursdwang is gebaseerd, kan door de overtreder ter inzage worden opgevraagd bij de gemeente.

Artikel 3 lid 1 wordt vervangen door: De met toepassing van spoedeisende bestuursdwang gemaakte kosten als bedoeld in artikel 5:25 van de Algemene wet bestuursrecht zullen op de overtreder worden verhaald. Het totaalbedrag is opgebouwd uit de volgende aspecten:

a. 1 x 60 minuten doorzoeken afvalstoffen, opstellen constateringsrapport, vergaren van bewijsmateriaal en het opruimen van de (huishoudelijke) afvalstoffen door handhaver (normtarief integrale kostendekkende uurtarieven);

b. 1 x 30 minuten jurist handhaving voor kostenverhaalbeschikking, aanmaken vordering, uitsturen factuur (normtarief integrale kostendekkende uurtarieven);

c. Minimale verwerkingskosten 25 kg (gemiddeld gewicht één eenheid), 1 x 15 minuten tractie Omrin, 1 x 15 minuten chauffeur Omrin.

2. Voor afval anders dan in de vorm genoemd in lid 1, of indien meer dan drie huisvuilzakken, emmers of dozen aangetroffen worden die te herleiden zijn tot één persoon, huishouden of bedrijf en het onder lid 1 genoemde bedrag de lading niet dekt, worden de werkelijke kosten in rekening gebracht welke de gemeente maakt om het afval te verwijderen. Deze kosten zijn afhankelijk van het formaat, het soort afval en wie het afval moet opruimen; dit kan de gemeente zelf zijn maar ook Omrin of een gespecialiseerd bedrijf (bijvoorbeeld in geval van asbesthoudend afval of chemicaliën).

31 oktober 2023, college van burgemeester en wethouders

Naar boven