Wijzigingsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Zwolle 2022

Besluit van de gemeenteraad van de gemeente Zwolle betreffende de wijziging van de Afvalstoffenverordening gemeente Zwolle 2022. De gemeenteraad;

overwegende dat het gelet op de inwerkingtreding van de Omgevingswet wenselijk is een aantal bepalingen te wijzigen;

besluit tot vaststellen van de volgende wijzigingen in de Afvalstoffenverordening gemeente Zwolle 2022:

A.

Artikel 14 Dumpingsverbod

  • 1.

    Lid 1 komt te luiden: Het is verboden zonder omgevingsvergunning van burgemeester en wethouders, buiten een inrichting, hinder of nadelige beïnvloeding van het milieu te veroorzaken, door een afvalstof, een stof of een voorwerp op of in de bodem te brengen, te storten, te houden, achter te laten of anderszins daar te plaatsen.

  • 2.

    Lid 2, sub d komt te luiden: handelingen die zijn verboden bij of krachtens de Omgevingswet of het Besluit activiteiten leefomgeving.

Artikel 16 Zwerfafval

  • 1.

    Lid 1 komt te luiden: Degene die een milieubelastende activiteit uitoefent, waarbij eet- of drinkwaren worden verkocht die ter plaatse kunnen worden genuttigd, draagt zorg voor de aanwezigheid in of nabij de plaats waar de activiteit wordt uitgeoefend van een steeds voor gebruik door het publiek beschikbare en tijdig geleegde afvalbak of soortgelijk middel voor het houden van afval. .

  • 2.

    Lid 2 komt te luiden: Degene die een milieubelastende activiteit uitoefent, als bedoeld in lid 1, verwijdert zo vaak als nodig etenswaren, verpakkingen, afval of andere materialen, die kennelijk samenhangen met diens activiteit, binnen een straal van ten minste 25 meter van de plaats waar de activiteit wordt uitgeoefend.

  • 3.

    Lid 3 komt te luiden: De vorige leden gelden niet voor situaties waarin wordt voorzien door het Besluit activiteiten leefomgeving.

Artikel 18. Geen opslag van afval in de open lucht

Komt te luiden: Het is verboden afvalstoffen op een voor het publiek waarneembare plaats in de open lucht en buiten op te slaan of opgeslagen te hebben, anders dan door het in overeenstemming met paragraaf 2 van deze verordening aanbieden, achterlaten of overdragen van huishoudelijke afvalstoffen. Het verbod geldt niet als voor de opslag van afvalstoffen een omgevingsvergunning is afgegeven.

Artikel 19. Ontdoen van autowrakken

Komt te luiden: Het is verboden zich te ontdoen van een autowrak dat afkomstig is van een perceel, anders dan door afgifte aan de houders van een omgevingsvergunning voor het demonteren van autowrakken of wrakken van tweewielige motorvoertuigen, als bedoeld in het Besluit activiteiten leefomgeving.

Artikel 25. Wijzigingen als gevolg van de Omgevingswet en overgangsrecht

Komt te vervallen

Artikel 26. Intrekking oude verordening

Wordt vernummerd tot artikel 25.

Artikel 27. Inwerkingtreding en citeertitel

Wordt vernummerd tot artikel 26.

B.

Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2024.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van 27 november 2023,

P. Snijders, burgemeester

E. Meurs, griffier.

Naar boven