Ontwerpbestemmingsplan ‘Boomstraat 18A-D Posterholt’

Burgemeester en wethouders van Roerdalen maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Boomstraat 18A-D Posterholt’ voor een ieder ter inzage ligt.

Inzage en raadplegen

Het ontwerpraadsbesluit en ontwerpbestemmingsplan liggen met bijbehorende stukken vanaf 22 december 2023 voor 6 weken ter inzage bij het Servicepunt Roerdalen. De planstukken zijn tevens elektronisch te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder de codering: NL.IMRO.1669.BPPTH2023BOOMSTR18-OW01 .

Plangebied

Het plangebied omvat de percelen kadastraal bekend Posterholt, sectie B, nr. 3467 en plaatselijk bekend als Boomstraat 18A-D te Posterholt.

Het plan

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de her invulling van het voormalige garagepand in:

  • 1.

    twee appartementen. Dit betreft de voormalige bedrijfswoning op de verdieping die omgezet wordt naar een reguliere woning. Verder wordt er één levensloopbestendige woning op de begane grond toegevoegd;

  • 2.

    zes kamers ten behoeve van kamerbewoning;

  • 3.

    bestaande dienstverlening in de vorm van schuldhulpverlening;

  • 4.

    bestaande detailhandel in meubels met ondergeschikt een meubelstoffeerderij.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Roerdalen, postbus 6099, 6077 ZH Sint Odiliënberg. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet u een afspraak maken. Een afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging te zijn gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch een zienswijze kenbaar te maken.

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Voor dit plan is een vormvrije milieueffectrapportagebeoordeling (m.e.r.-beoordeling) uitgevoerd. Naar aanleiding hiervan hebben burgemeester en wethouders besloten dat geen Milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld. Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit. Hierdoor is dit besluit niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij deze beslissing een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft (artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht).

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, telefoon: (0475) 538 888 op maandag, dinsdag en donderdag.

 

St. Odiliënberg, 21 december 2023

Naar boven