Besluit tot wijziging van de Verordening vergoedingen bijwonen commissievergaderingen 2020

De raad van de gemeente Nijmegen, bijeen in zijn vergadering van 30 november 2022;

 

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 18 oktober 2022;

 

gelet op artikel 84, 96 en 147 van de Gemeentewet en de artikelen 3.4.1. en 3.4.2. van het Rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers;

 

besluit

 

vast te stellen de volgende wijziging van de Verordening vergoedingen bijwonen commissievergaderingen 2020.

ARTIKEL I  

De Verordening vergoedingen bijwonen commissievergaderingen 2020 wordt als volgt gewijzigd:

 

A. Artikel 4 komt te luiden:

Artikel 4

Aan de leden van de volgende commissies wordt een vergoeding voor het bijwonen van de vergaderingen toegekend die voor elk uur 75% bedraagt van het bedrag als bedoeld in artikel 2:

  • -

    Adviescommissie Omgevingskwaliteit;

  • -

    Commissie Beeldende Kunst;

B. Artikel 5 komt te luiden:

Artikel 5

Aan de leden van de volgende commissies wordt een vergoeding voor het bijwonen van de vergaderingen toegekend die door burgemeester en wethouders wordt vastgesteld aan de hand van urendeclaraties op basis van vergoedingsnormen die gelden voor de beroepsgroep waartoe het commissielid behoord:

  • -

    Adviescommissie als bedoeld in de Verordening nadeelcompensatie gemeente Nijmegen;

  • -

    de commissie als bedoeld in de Nadeelcompensatieverordening gemeente Nijmegen 1999 en de Procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade 2011 voor zover deze commissie nog adviseert in het kader van het overgangsrecht.

ARTIKEL II  

Dit besluit treedt tegelijk met de Wet van 23 maart 2016, houdende regels over het beschermen en benutten van de fysieke leefomgeving (Omgevingswet) in werking.

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 30 november 2022.

De raadsgriffier

Drs. S.J. Ruta

De burgemeester

drs. H.M.F. Bruls

Toelichting  

Op 1 januari 2023 treedt naar verwachting de Omgevingswet in werking. Op dat moment gaat de huidige Commissie Beeldkwaliteit door onder de nieuwe naam: Adviescommissie Omgevingskwaliteit. Onderhavige verordening wordt om deze reden tekstueel aangepast. De Adviescommissie Omgevingskwaliteit is reeds ingesteld bij de Verordening Adviescommissie Omgevingskwaliteit Nijmegen. De gemeenteraad heeft op 23 september 2021 deze verordening vastgesteld.

 

De Verordening nadeelcompensatie gemeente Nijmegen vervangt de volgende twee verordeningen: "Nadeelcompensatieverordening gemeente Nijmegen 1999" en “Procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade 2011” van de gemeente Nijmegen. Ook deze verwijzing wordt met onderhavig besluit aangepast. De Verordening nadeelcompensatie ligt ter besluitvorming voor in dezelfde vergadering als onderhavig besluit.

Naar boven