Gemeente Tynaarlo – Ontwerpbestemmingsplan ‘Kleinere Kernen, Brinksteeg 2 Zeijen’ en ontwerp-omgevingsvergunning Brinksteeg 2 ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Kleinere Kernen, Brinksteeg 2 Zeijen’ en de ontwerp-omgevingsvergunning voor de bouw van twee woningen aan de Brinksteeg 2 te Zeijen ter inzage liggen.

Inhoud

De initiatiefnemer is voornemens om de bestaande woonboerderij aan de Brinksteeg 2 te Zeijen te slopen en hier twee nieuwe woningen te realiseren. Het huidige bestemmingsplan staat alleen de bestaande woning toe. Daarom is een nieuw bestemmingsplan opgesteld dat voorziet in de mogelijkheid om binnen de woonbestemming twee woningen op dit perceel te realiseren. Het ontwerp van dit bestemmingsplan ligt nu ter inzage.

De gemeenteraad heeft op 22 november 2022 besloten om op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de coördinatieregeling toe te passen. Dit betekent dat de benodigde besluiten voor deze ontwikkeling gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt worden. De ontwerp-omgevingsvergunning voor de bouw van de twee woningen (WABO-20230721) doorloopt daarom dezelfde procedure als het bestemmingsplan en ligt nu ook ter inzage.

Inzien van de stukken

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning liggen met ingang van 14 december 2023 gedurende zes weken (tot en met 25 januari 2024) ter inzage.

Inzien op het gemeentehuis

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning zijn tijdens openingstijden in te zien in het gemeentehuis van de gemeente Tynaarlo, Kornoeljeplein 1 te Vries. Om u goed van dienst te kunnen zijn vragen wij u hier een afspraak voor te maken.

Digitaal raadplegen

Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal in te zien, via onderstaande opties:

1. Via de directe link naar het ontwerpbestemmingsplan: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/view?planidn=NL.IMRO.1730.BPBrinksteeg2Zeij-0301.

2. Het plan opzoeken via de landelijke website www.omgevingswet.overheid.nl. Bovenaan de website klikt u op ‘Regels op de kaart’, klik nogmaals op ‘regels op de kaart’. Via het tabblad ‘Document zoeken’ kunt u zoeken op adres of plannaam Brinksteeg 2, of het plannummer: NL.IMRO.1730.BPBrinksteeg2Zeij-0301.

3. Alleen nog tot en met 31 december 2023: Het plan opzoeken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Via de knop ‘Plannen zoeken’ kunt u zoeken op de plannaam Laarhove of het plannummer: NL.IMRO.1730.BPBrinksteeg2Zeij-0301.

Wilt u reageren?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan iedereen schriftelijk een zienswijze indienen. Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van uw naam, adres en een motivatie van uw zienswijze. Geef daarbij aan op welk ontwerpbesluit uw zienswijze betrekking heeft; op het ontwerpbestemmingsplan en/of op de ontwerp-omgevingsvergunning. Een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan wordt door de gemeenteraad behandeld, een zienswijze op een ontwerp-omgevingsvergunning door het college van burgemeester en wethouders.

Een schriftelijke reactie kunt u sturen naar de gemeenteraad en/of het college van B&W, Postbus 5, 9480 AA Vries of per e-mail naar info@tynaarlo.nl.

Ook bestaat de mogelijkheid om een mondelinge zienswijze in te dienen. Daarvoor kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Duurzame Ontwikkeling via telefoonnummer 0592 - 266 662.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Duurzame Ontwikkeling via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven