Publicatie aangaan Anterieure overeenkomst Zuiderweg 12A te Opperdoes

Burgemeester en wethouders van de gemeente Medemblik maken ingevolge artikel 6.24 lid 3 van de Wet Ruimtelijke Ordening en artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat er op 30 november 2023 een anterieure overeenkomst is gesloten door de Gemeente Medemblik met de heer K.J. van ‘t Hof (hierna te noemen: “aanvrager”).

 

De anterieure overeenkomst voor het in exploitatie brengen van de percelen grond gelegen aan de Zuiderweg 12A te Opperdoes, kadastraal bekend als gemeente Noorder-Koggenland, sectie O. nrs. 652, 494 en 654 totaal ter grootte van circa 798 m².

 

De aanvrager heeft de Gemeente verzocht om medewerking te verlenen aan zijn project bestaande uit het transformeren van een recreatiewoning naar een levensloopbestendige woning met zonnepanelen, waarbij permanente bewoning is toegestaan op het perceel grond gelegen aan de Zuiderweg 12A te Opperdoes. In het kort omvat de anterieure overeenkomst de voorwaarden waaronder de gemeente bereid is medewerking te verlenen aan het transformeren van de recreatiewoning naar een levensloopbestendige woning door het aan het in procedure brengen van een bestemmingsplan. Naar aanleiding van deze overeenkomst wordt een ontwerp van een bestemmingsplan opgesteld, dat ter inzage zal worden gelegd met het oog op het indienen van zienswijzen. Van dit ontwerp bestemmingsplan zal apart publicatie worden gedaan.

Terinzagelegging zakelijke omschrijving van de anterieure overeenkomst Zuiderweg 12A te Opperdoes

 

De gemeente heeft op 30 november 2023 een anterieure overeenkomst ex artikel 6.24 lid 1 Wet ruimtelijke ordening (Wro) gesloten voor de locatie Zuiderweg 12A te Opperdoes.

 

De anterieure overeenkomst is gesloten met de heer K.J. van ‘t Hof en heeft betrekking op de voorgenomen transformatie van de recreatiewoning naar een levensloopbestendige woning, waarbij permanente bewoning is toegestaan. In de overeenkomst is onder andere het volgende afgesproken:

 

1. Gemeente spant zich in om de realisatie van een levensloopbestendige woning op het perceel Zuiderweg 12A Opperdoes planologisch mogelijk te maken. Zij bevordert de procedurele afwikkeling van het bestemmingsplan;

 

2. Aanvrager draagt voor eigen rekening en risico zorg voor het aanleveren van alle benodigde informatie en (milieu) onderzoeken die de Gemeente nodig heeft voor de totstandkoming van het bestemmingsplan en draagt voor eigen rekening en risico zorg voor alle voor de realisatie van het Bouwplan vereiste vergunningen en ontheffingen.;

 

3. Aanvrager is verplicht de uit de omgevingsvergunning voortkomende planschade tevergoeden;

 

4. Gemeente behoudt volledig haar publiekrechtelijke verantwoordelijkheid en bevoegdheid tenaanzien van het ruimtelijke ordeningsproces.

 

De hier gesloten overeenkomst is een anterieure overeenkomst over de grondexploitatie die de gemeente met initiatiefnemers en particuliere grondeigenaren sluit op het moment dat er geen exploitatieplan is. Met de gesloten overeenkomst wordt voldaan aan de verplichting dat het kostenverhaal anderszins is verzekerd zoals omschreven in artikel 6.12 Wro.

 

Tegen de gesloten anterieure overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van deovereenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

 

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met mevrouw K. Provoost.

Zij is bereikbaar op maandag tot en met donderdag via telefoonnummer 0229 85 60 00 of via e-mail kimberly.provoost@medemblik.nl.

 

Naar boven