Ontwerp bestemmingsplan 'Souburg-Noord fase 2 & 3, 1e herziening'

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Vlissingen maken bekend dat:

- voor een ieder het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Souburg-Noord fase 2 & 3, 1e herziening' ter inzage ligt;

- geen exploitatieplan wordt vastgesteld.

 

Ontwerp bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan ziet op de ontwikkeling van maximaal 150 extra woningen met bijbehorende voorzieningen op de gronden van de wijk Souburg Noord te Oost-Souburg. Het gebied wordt globaal worden begrensd door de Schroeweg, de bestaande bebouwing van Oost-Souburg (omgeving Esdoornstraat-Berkenstraat), het project Vlugtenburg en de rijksweg A58. Hier zijn in 2021 maximaal 60 woningen planologisch mogelijk gemaakt. Met de herziening worden er 40 extra woningen toegevoegd. De herziening legt daarnaast de hoofdstructuur in fase 3 vast, maakt verplaatsing van een waterleiding mogelijk en scherpt regels binnen fase 2 aan waar nodig. De VRZ heeft een aanbeveling gedaan met betrekking tot externe veiligheid vanwege de nabijheid van de rijksweg A58. De rijksweg A58 is aangemerkt als transportroute voor gevaarlijke stoffen. Het thema Externe Veiligheid is daarop uitgebreider gemotiveerd in de toelichting bij het bestemmingsplan.

 

Exploitatieplan

De ontwikkeling van Souburg Noord fase 2 & 3 is in de grondexploitatie opgenomen. Derhalve is het opstellen van een exploitatieplan niet nodig.

 

Raadplegen

De volgende stukken liggen voor een ieder vanaf 14 december 2023 gedurende een periode van zes weken (dus t/m 24 januari 2024) tijdens openingstijden in het stadhuis van Vlissingen, Paul Krugerstraat 1 ter inzage:

- Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende bijlagen.

De stukken behorend bij bovengenoemd ontwerpbesluit zijn te raadplegen in het Gemeenteblad en kunt u digitaal raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De meest eenvoudige wijze van raadplegen op deze website is het selecteren van het tabblad 'Bestemmingsplannen', vervolgens het tabblad 'ID' selecteren en daar invullen NL.IMRO.0718.BPSouburgNoord1-ON01).

 

Zienswijze ontwerp bestemmingsplan

Gedurende bovenvermelde termijn kunt u een zienswijze indienen tegen het ontwerp bestemmingsplan bij het college van B&W via Postbus 3000, 4380 GV Vlissingen of e-mail gemeente@vlissingen.nl. De inspraakreactie kan verstuurd worden onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerp bestemmingsplan 'Souburg-Noord fase 2 & 3, 1e herziening'. Voor een mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken met de heer D. Bennaars via e-mail dbennaars@vlissingen.nl.

Omdat de terinzagelegging deels in de vakantieperiode valt, is het voldoende om binnen de termijn van 6 weken aan te geven dat men bezwaren heeft, zonder aan te geven waarom (een zogenaamde “pro-forma zienswijze). Waarna men in overleg met de gemeente tot een datum komt, waarop de redenen van dit bezwaar zijn ingediend.

 

 

 

 

Vlissingen, 14 december 2023

Burgemeester en wethouders van Vlissingen,

Namens deze:

de burgemeester, drs. A.R.B. van den Tillaar,

de secretaris, drs. R.D.A. Wiskerke

Naar boven