Publicatie voornemen tot verkoop

Datum publicatie: 13-12-2023

 

Object informatie

Adres: De objecten zijn gelegen aan de Papegaaienburg te Vlissingen

Perceel: Het (deel)perceel grond gelegen aan de Papegaaienburg te Vlissingen, deel van perceel grond kadastraal bekend gemeente Vlissingen sectie H nummer 4091, groot 337 vierkante meter.

 

Voornemen tot verkoop en levering

De gemeente Vlissingen (hierna de gemeente) is van plan om het volgende perceel te verkopen en te leveren:

  • 1.

    een perceel grond, ter grootte van circa 337 m2, plaatselijk bekend als Papegaaienburg gelegen te Vlissingen, kadastraal bekend Gemeente Vlissingen, sectie H, nummer 4091 (gedeeltelijk)

De gemeente is van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde voor het voornoemde perceel in aanmerking komt voor de verkoop, namelijk Lidl Nederland GmbH. Het spreekt voor zich dat de gemeente daarbij een ruime mate van beleidsvrijheid toekomt.

De contractpartij komt ten behoeve van voornoemde perceel als enige serieuze gegadigde in aanmerking, omdat:

-Koper het perceel nodig heeft voor de uitbreiding van haar naastgelegen bedrijf, te weten voor de uitbrieding van het winkelvloeroppervlak van een supermarkt ten behoeve van de uitbreiding van haar bedrijfsactiviteiten.

-De gemeente sinds 2022 met Lidl Nederland GmbH in onderhandeling is over de realisatie van het plan.

-De gemeente heeft in op 27 juni 2023 middels een principebesluit van het college van B&W kenbaar gemaakt onder voorwaarden (planologische) medewerking te verlenen aan de totstandkoming van het plan.

-Economisch gezien heeft het een meerwaarde om een budget-supermarkt (Lidl) naast de fullservicesupermarkt te behouden bij het winkelcentrum Papegaaienburg.

 

Niet eens met voorgenomen verkoop?

Indien u zich niet kunt verenigen met de voorgenomen verkoop, dan dient u dit uiterlijk voor 02-01-2024 (2 januari 2024), 23:59 uur, kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan dbennaars@vlissingen.nl, onder vermelding van ”Reactie op voornemen uitgifte Papegaaienburg”. Indien uw bericht na deze termijn wordt ontvangen, staat het de gemeente vrij om tot contractsluiting over te gaan. Het staat u in dat geval niet meer vrij om hiertegen in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt.

De gemeente en de contractspartij zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de koopovereenkomst zou worden opgekomen.

 

Publicatie

De gemeente publiceert dit voornemen op www.officielebekendmakingen.nl en www.vlissingen.nl/vastgoed . Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021.

(ECLI:NL:HR:2021:1778), meer in het bijzonder het bepaalde in rechtsoverweging 3.1.6.

Naar boven