Ontwerp Facetbestemmingsplan Molenbiotoop

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen zijn voornemens om, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, het Ontwerp Facetbestemmingsplan Molenbiotoop aan de gemeenteraad ter vaststelling voor te leggen.

Het plangebied omvat twee zones van 400 meter rond de Sint Annamolen (Hatertseweg 14) en de Witte Molen (Looimolenweg 17). Voor de Sint Annamolen betreft dit het gebied globaal begrensd door: noordelijk de Thijmstraat, oostelijk het spoor, zuidelijk voorbij de Kapittelweg en westelijk de Dingostraat en Marterstraat. Ter oriëntatie, binnen dit gebied zijn o.a. (delen van) de volgende straten gelegen: Sint Annastraat, Groenestraat, Groenewoudseweg, Hazenkampseweg, Hatertseweg. Voor de Witte Molen betreft dit het gebied globaal begrensd door: noordelijk de Molenweg, oostelijk voorbij de Nieuwe Nonnendaalsweg, zuidelijk de Bilderdijkstraat en westelijk voorbij de Wolfskuilseweg en Groenestraat. Ter oriëntatie, binnen dit gebied zijn o.a. (delen van) de volgende straten gelegen: Bosbesstraat, Nieuwe Nonnendaalsweg, Wolfskuilseweg, Floraweg, Graafseweg, Hatertseveldweg, Groenestraat.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt een verplichting uit de Provinciale Omgevingsverordening om molenbiotopen te borgen in bestemmingsplannen.

Inzage

Het plan, met de bijbehorende stukken, ligt gedurende zes weken (met ingang van donderdag 14 december 2023 tot en met woensdag 24 januari 2024 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 te Nijmegen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.FBPMolenbiotoop-ON01.

Zienswijze

In de periode van donderdag 14 december 2023 tot en met woensdag 24 januari 2024 kan eenieder conform artikel 3:15 Algemene wet bestuursrecht een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad, t.a.v. de afdeling Stadsrealisatie (bureau SR30), Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen. Het is ook mogelijk om digitaal een zienswijze in te dienen via https://www.nijmegen.nl (zoek op ‘zienswijze doorgeven’). Inloggen met DigiD - of voor bedrijven met Eherkenning - is hierbij verplicht.

Naar boven