Ontwerpbestemmingsplan ‘Herziening bestemmingsplan Burgemeester Damenpark en Glanerbrook’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 13 december 2023 gedurende een periode van zes weken, tot en met 23 januari 2024, het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Herziening bestemmingsplan Burgemeester Damenpark en Glanerbrook’ voor een ieder ter inzage ligt in de stadswinkel locatie Geleen Markt 1 in Geleen. De Stadswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en donderdagavond van 18.00-20.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar via: www.ruimtelijkeplannen.nl; plan-id.: NL.IMRO.1883.HerzGlanerbrook-ON01. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan online in te zien op www.metsittardgeleen.nl/glanerbrook in het tabblad ‘Documenten’, map ‘Bestemmingsplan’.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het in december 2022 vastgestelde ‘bestemmingplan Burgemeester Damenpark en Glanerbrook’ is op een paar punten aangepast. Er is een maximum aantal bezoekers vastgesteld voor evenementen binnen de bestemmingen ‘Groen’ en ‘Sport’. En er zijn aanvullende regels vastgesteld voor de duur van deze evenementen en het maximaal toegestane geluid ervan.

Zienswijzen

Binnen de termijn van ter inzage legging kan eenieder zijn of haar zienswijzen indienen bij de gemeenteraad. Dat kan schriftelijk of mondeling. Onze voorkeur gaat uit naar schriftelijke zienswijzen. Deze kunt u sturen naar de Gemeenteraad van Sittard-Geleen, Postbus 18, 6130 AA Sittard. Mondelinge zienswijzen kunt u indienen bij het team Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Sittard-Geleen. Hiervoor moet u eerst een telefonische afspraak maken via telefoonnummer 14046. Van mondeling ingebrachte zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

 

Sittard-Geleen, 13 december 2023.

Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen.

Naar boven