Ontwerpbestemmingsplan ‘Agropark III’, ontwerpbeeldkwaliteitsplan en m.e.r.-beoordelingsbesluit

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat de volgende stukken ter inzage liggen:

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan ‘Agropark III’;

  • 2.

    het ontwerpbeeldkwaliteitsplan;

  • 3.

    het m.e.r.-beoordelingsbesluit

Voor welk gebied?

Het plangebied ligt in Bergerden, ten noordwesten van het bestaande bedrijventerrein Agropark II. Het gebied ligt bij de Veronica en langs de Azalealaan. Voor de exacte begrenzing van het plangebied wordt verwezen naar de digitale verbeelding, te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wat is het plan?

Het plan bestaat uit het realiseren een duurzaam bedrijventerrein met een oppervlakte van ca. 14 hectare. Bij het bestemmingsplan hoeft geen exploitatieplan te worden vastgesteld, omdat de kosten anderszins zijn verzekerd.

Wat ligt ter inzage?

Vanaf donderdag 14 december 2023 liggen de volgende stukken gedurende zes weken ter inzage:

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan ‘Agropark III’. Het bestemmingsplan bestaat uit de verbeelding, de regels en de daarbij behorende toelichting en bijlagen.

  • 2.

    het ontwerpbeeldkwaliteitsplan. Burgemeester en wethouders zijn voornemens dit beeldkwaliteitsplan ter vaststelling voor te leggen aan de raad.

  • 3.

    het m.e.r.-beoordelingsbesluit;

Waar is dit terug te vinden?

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbeeldkwaliteitsplan en het m.e.r.-beoordelingsbesluit vindt u digitaal via http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.1705.291-ON01 of via http://www.officielebekendmakingen.nl. Vanwege de inwerkingtreding van de Omgevingswet kunt u vanaf 1 januari 2024 het ontwerpbestemmingsplan digitaal raadplegen via https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart. Leest u liever een papieren versie? Deze kunt u inzien bij het Klantcontactcentrum (tijdens openingstijden) in het gemeentekantoor van Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel.

Wilt u reageren?

Op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbeeldkwaliteitsplan?

Iedereen kan tijdens de termijn van terinzagelegging van donderdag 14 december 2023 tot en met woensdag 24 januari 2024 schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel. U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen via www.lingewaard.nl/een-zienswijze-tegen-een-ontwerpbestemmingsplan-indienen Hiervoor heeft u een DigiD nodig.

Op het m.e.r.-beoordelingsbesluit? 

Het is niet mogelijk om te reageren op m.e.r.-beoordelingsbesluit op een andere wijze dan via het indienen van een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan.

Voor een mondelinge zienswijze op de genoemde plannen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het Klantcontactcentrum op ons algemene telefoonnummer (026) 32 60 111.

 

Bemmel, 13 december 2023

Naar boven