Ontwerp bestemmingsplan Manegelocatie Oerdijk en Schrijversweg 2 en ontwerp besluit hogere grenswaarde

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 14 december 2023 tot en met 24 januari 2024 voor iedereen ter inzage ligt:

 

• het ontwerp bestemmingsplan ‘Manegelocatie Oerdijk en Schrijversweg 2’;

• het ontwerp besluit hogere grenswaarde.

 

Inhoud

De manege aan de Oerdijk te Schalkhaar is beëindigd en de manegegebouwen zijn enkele jaren geleden gesloopt. Het agrarisch bedrijf aan de Schrijversweg 2 te Deventer is even eens beëindigd, maar de bedrijfsgebouwen zijn nog niet gesloopt.

 

Voor de manegelocatie is het plan opgevat om er een centrum voor kindgerichte therapieën (maatschappelijke bestemming) op te richten en een woning (woonbestemming). Ter compensatie hiervan worden de bedrijfsgebouwen aan de Schrijversweg 2 gesloopt en krijgt deze laatste locatie een woonbestemming. De karakteristieke boerderij aan de Schrijversweg 2 wordt gesplitst in drie wooneenheden, in samenhang met het herstellen en verbeteren van karakteristieke waarden. Beide locaties worden landschappelijk ingepast.

 

De ontwikkeling op beide genoemde locaties past niet in het geldende bestemmingsplan. Het voorliggende bestemmingsplan voorziet in het mogelijk maken van de genoemde, samenhangende ontwikkelingen.

 

Vanwege geluidsbelasting op een aantal van de gebouwen in het bestemmingsplan wordt een hogere grenswaarde voor geluid vastgesteld.

 

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P415-OW01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op https://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/manifest/NL.IMRO.0150.P415-OW01/

 

Het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp besluit hogere grenswaarde kunt u ook inzien op:

http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1

Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 14 0570.

 

Reageren

Het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp besluit hogere grenswaarde liggen van 14 december 2023 tot en met 24 januari 2024 ter inzage.

U kunt tot en met woensdag 24 januari 2024 reageren.

Lees hieronder hoe u op het plan kunt reageren.

 

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp bestemmingsplan ‘Manegelocatie Oerdijk en Schrijversweg 2’ en het ontwerp besluit hogere grenswaarde dan brengt u een zienswijze in.

• Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

de Gemeenteraad,

t.a.v. het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling – Wonen en Gebiedsontwikkeling,

Postbus 5000,

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerp bestemmingsplan “Manegelocatie Oerdijk en Schrijversweg 2” en ontwerp besluit hogere grenswaarde

• Dien uw zienswijze digitaal in via

https://www.deventer.nl/zienswijze

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij de heer W. Bogers van het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling – Wonen en Gebiedsontwikkeling, telefoon 14 0570.

 

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzageperiode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “zienswijzenota”. Mogelijk worden de plannen op onderdelen aangepast. Vervolgens worden de plannen ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad. Voorafgaand wordt de hogere grenswaarde door of namens burgemeester en wethouders vastgesteld.

 

Het vervolg

Nadat burgemeester en wethouders de hogere grenswaarde en de gemeenteraad het bestemmingsplan hebben vastgesteld, is er voor belanghebbenden de mogelijkheid om beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

 

 

Naar boven