Besluit Gemeenteraad van Westerkwartier art. 5 Wvg, gebied Tolbertervaart-Noord te Tolbert

 

Burgemeester & wethouders van Westerkwartier maken bekend dat de Gemeenteraad van Westerkwartier ingevolge artikel 5 Wet voorkeursrecht gemeenten (hierna: Wvg) in zijn vergadering van 13 december 2023 heeft besloten om op basis van artikel 5 juncto artikel 2 Wvg gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn, dit besluit te publiceren en ook overigens te handelen conform de Wvg. Dit is conform het voorstel aan de raad waartoe Burgemeester & wethouders op 19 september 2023 besloten hebben.

 

Het gaat hierbij om gronden gelegen in het plangebied Tolbertervaart-Noord te Tolbert, gemeente Westerkwartier. Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met daarbij behorende lijst van percelen met aanduidingen, een en ander naar de stand van de openbare registers van het kadaster per 11 december 2023, en de bij het besluit behorende raadsvoorstel. Deze stukken liggen ter inzage bij de publieksbalie op het gemeentehuis in Zuidhorn, Hooiweg 9, gedurende de op de website vermelde openingstijden.

 

De aanwijzing in het kader van de Wvg, welke in werking treedt de dag na de publicatie in het Gemeenteblad van 14 december 2023, houdt in het kort in dat eigenaren bij een door hunzelf voorgenomen vervreemding (= verkoop) van hun eigendom de gemeente dit eigendom te koop dienen aan te bieden.

 

Tegen het besluit van Gemeenteraad kan door belanghebbenden vanaf 14 december 2023 gedurende zes weken bezwaar worden gemaakt. Een bezwaarschrift kan worden gericht aan de Gemeenteraad van Westerkwartier, postbus 100, 9350 AC Leek. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten de naam en het adres van de indiener, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van bezwaar. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien deze van mening is dat onverwijlde spoed (gelet op de belangen) dat vereist. Het verzoekschrift kan worden gericht aan de rechtbank Noord-Nederland, Locatie Groningen, Sector Bestuursrecht t.a.v. de edelachtbare voorzieningenrechter, postbus 781, 9700 AT Groningen, nnl.bestuur.vovo@rechtspraak.nl.

 

Zuidhorn, 14 december 2023

 

Burgemeester en wethouders van Westerkwartier

Naar boven