Ontwerp bestemmingsplan Chw Meiboomstraat – van Hetenstraat, ontwerp beeldkwaliteitsplan en besluit op de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 14 december 2023 tot en met woensdag 24 januari 2024 voor iedereen ter inzage ligt:

 

- het ontwerp bestemmingsplan ‘Chw Meiboomstraat – van Hetenstraat’;

- het ontwerp beeldkwaliteitsplan ‘Deventer van Hetenlocatie’;

- het besluit op de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling Chw Meiboomstraat – van Hetenstraat.

 

Inhoud

 

Ontwerp bestemmingsplan

Het plangebied ligt aan de Meiboomstraat en de Van Hetenstraat in Deventer. Het betreft de percelen kadastraal bekend gemeente Deventer, sectie B, nummers 14153, 13698, 16412 en 18132 (gedeeltelijk). Op deze locatie zijn drie voormalige schoolgebouwen aanwezig. De gebouwen worden gesloopt en er wordt nieuwe bebouwing gerealiseerd met voornamelijk een woonfunctie. Het plan bevat maximaal 28 grondgebonden stadswoningen, 48 zorgappartementen met in hetzelfde pand eventueel een maatschappelijke voorziening met een buurtfunctie en 24 reguliere appartementen, met in hetzelfde pand eventueel een huisartsenpraktijk. Als de maatschappelijke voorziening niet wordt gerealiseerd, kan er 1 woning extra gerealiseerd worden. Als de huisartsenpraktijk niet gerealiseerd wordt, kunnen er 6 woningen extra gerealiseerd worden.

 

Op basis van het geldende bestemmingsplan is de realisatie van woningen niet mogelijk. Daarom is een herziening van het bestemmingsplan nodig. Het ter inzage leggen van het ontwerp bestemmingsplan ‘Chw Meiboomstraat – van Hetenstraat’ voorziet in de eerste formele stap om te komen tot een nieuwe juridisch-planologische regeling voor deze locatie.

 

Ontwerp beeldkwaliteitsplan

Voor de ontwikkeling is een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Het beeldkwaliteitsplan geeft richting aan de architectonische uitwerking en inrichting van het plangebied.

 

Besluit op aanmeldnotitie vormvrije m.e.r .-beoordeling

Voor de beoogde herontwikkeling zijn de benodigde onderzoeken uitgevoerd. Uit de onderzoeken blijkt dat de ontwikkeling geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu veroorzaakt. Het college heeft op 5 december 2023 besloten dat een milieueffectrapport daarom niet noodzakelijk is.

 

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.Chw049-OW01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op

https://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/manifest/NL.IMRO.0150.Chw049-OW01/

 

Het ontwerp bestemmingsplan, het ontwerp beeldkwaliteitsplan en het besluit op de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling kunt u ook inzien op:

http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het ontwerp bestemmingsplan, het ontwerp beeldkwaliteitsplan en het besluit op de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 14 0570

 

Reageren

Het ontwerp bestemmingsplan, het ontwerp beeldkwaliteitsplan en het besluit op de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling liggen van donderdag 14 december 2023 tot en met woensdag 24 januari 2024 ter inzage. U kunt tot en met 24 januari 2024 reageren.

 

Lees hieronder hoe u op de stukken kunt reageren.

 

Ontwerp bestemmingsplan en ontwerp beeldkwaliteitsplan

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp bestemmingsplan en/of het ontwerp beeldkwaliteitsplan dan brengt u een zienswijze in.

• Stuur uw schriftelijke zienswijze aan:

de gemeenteraad

t.a.v. het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling

Postbus 5000,

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerp bestemmingsplan ‘Chw Meiboomstraat – van Hetenstraat’

• Dien uw zienswijze digitaal in via

www.deventer.nl/zienswijze

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij mevrouw M. Swart van het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling, telefoon 14 0570.

 

Het is niet mogelijk om uw zienswijze via e-mail in te dienen.

Het is niet mogelijk om te reageren op het besluit op de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling op andere wijze dan via het indienen van een zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan.

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “reactienota”. Mogelijk worden de plannen op onderdelen aangepast. Vervolgens worden het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan aangeboden aan de gemeenteraad.

 

Het vervolg

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan beroep aangetekend worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

 

Naar boven