Verordening tot wijziging van de Verordening Bekostiging Leerlingenvervoer Leiden 2022 (1e wijziging)

De raad van de gemeente Leiden:

 

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders (Raadsvoorstel RV 23.0077 van 5 september 2023), mede gezien het advies van de commissie Onderwijs en Samenleving,

 

gelet op artikel 4 van de Wet op het primair onderwijs, artikel 4 van de Wet op de expertisecentra en artikel 4 van de Wet op het voortgezet onderwijs,

 

BESLUIT

 

  • 1.

    Vast te stellen de Verordening tot wijziging van de Verordening Bekostiging Leerlingenvervoer Leiden 2022 (1e wijziging), luidende aldus:

Artikel I Wijzigingen in de verordening

De Verordening Bekostiging Leerlingenvervoer Leiden 2022 wordt als volgt gewijzigd:

A

Aan artikel 16 wordt een derde lid toegevoegd, luidende:

  • 3.

    Het berekenen van de vervoerskosten vindt plaats aan de hand van de tarieven zoals vastgelegd in de Regeling Leerlingenvervoer Leiden 2024.

B

Artikel 17, derde lid vervalt.

 

C

Artikel 18, tweede lid vervalt. Artikel 18, derde lid wordt vernummerd tot artikel 18, tweede lid.

 

D

In artikel 20, tweede lid onder a, vervalt de zin ‘De kilometervergoeding voor de fiets is 9 cent per kilometer gemeten langs de kortste afstand’..

 

E

In artikel 20, tweede lid onder c, vervalt de zin ‘Deze vergoeding bedraagt 37 cent per kilometer voor de auto, waarin de leerling is vervoerd gerekend langs de kortste afstand’.

 

F

Artikel 20 derde lid, wordt als volgt gewijzigd: Als toestemming ingevolge het eerste lid aan de ouders is verleend, bekostigt het college aan de ouders die meer dan één leerling tegelijk vervoeren, dan wel laten vervoeren, maar één maal de kilometervergoeding, behoudens het bepaalde in het vierde lid.

Artikel II Inwerkingtreding en citeertitel

  • 1.

    Deze verordening treedt in werking op 1 januari 2024.

  • 2.

    Deze verordening wordt aangehaald als: Verordening tot wijziging van de Verordening Bekostiging Leerlingenvervoer 2022 (1e wijziging).

Gedaan in de openbare raadsvergadering van 30 november 2023,

de Griffier,

dhr. G.F.C. Van Leiden

de Voorzitter,

dhr. P.A.C.M. van der Velden

Naar boven