Publicatie voorgenomen verhuur grond gemeente Hoorn

 

 

Intentie tot verkoop grond nabij Nieuwe Steen 6 te Hoorn

De gemeente Hoorn heeft het voornemen om een strook grond te verkopen aan A-Zeven Projectontwikkeling B.V. in het kader van de herontwikkeling van de locatie Nieuwe Steen 6. De strook grond, gelegen naast de locatie Nieuwe Steen 6 te Hoorn, is kadastraal bekend gemeente Hoorn, sectie F, nummer 6551 (ged.) en heeft een oppervlakte van in totaal circa 462 vierkante meter. Op dit moment is de strook grond ingericht als fietspad en openbaar groen.

 

Op basis van recente jurisprudentie dient de gemeente bij verkoop van vastgoed een selectieprocedure te doorlopen om op die wijze serieuze gegadigden mee te laten dingen en zo gelijke kansen te creëren. Een selectieprocedure kan echter achterwege blijven indien bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop van het vastgoedobject. Op basis van onderstaande argumentatie is de gemeente van oordeel dat bij deze verkoop A-Zeven Projectontwikkeling B.V. de enige serieuze gegadigde is.

 

Argumenten

A-Zeven Projectontwikkeling B.V. wenst op de locatie aan de Nieuwe Steen 6 te Hoorn appartementen, enkele bedrijfsruimten en parkeerplaatsen, met voorzieningen te realiseren. Een dergelijk initiatief wordt door de gemeente en omgeving wenselijk geacht. Hiertoe heeft inmiddels veelvuldig overleg met de directe omgeving plaatsgevonden.

 

De verkoop van de strook grond is gewenst in het kader van de realisatie van een passend bouwplan op deze locatie. De strook grond is direct gelegen aan het perceel van aan A-Zeven Projectontwikkeling B.V. waarop het bouwplan zal worden gerealiseerd. De gemeente krijgt in ruil voor deze strook een stuk grond (nu zijnde eigendom van A-Zeven Projectontwikkeling B.V.) gelegen aan de oostkant van het perceel terug waarnaar het fiets- en voetpad zal worden verlegd. De strook grond van de gemeente, nu ingericht als fietspad en openbaar groen, zal worden betrokken worden bij het bouwplan. Vanwege de bestaande eigendomsverhoudingen ter plaatse staat op voorhand vast dat geen enkele andere mogelijke gegadigde is aan te merken als ‘gelijk geval’. De gemeente is derhalve van mening dat A-Zeven Projectontwikkeling B.V. de enige serieuze gegadigde is voor de aankoop van deze strook grond.

 

Termijn reactie

De gemeente Hoorn stelt eventuele belanghebbenden in de gelegenheid om binnen twintig (20) kalenderdagen na de datum van deze publicatie haar bezwaren tegen de voorgenomen verkoop van het perceel grond kenbaar te maken door een kort geding aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland. De termijn van twintig (20) kalenderdagen is een vervaltermijn. Indien niet binnen deze termijn een kort geding aanhangig is gemaakt kunnen er geen aanspraken jegens de gemeente worden gedaan en staat het de gemeente vrij om tot contractsluiting over te gaan. Het staat u in dat geval niet meer vrij om hiertegen in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente Hoorn en A-Zeven Projectontwikkeling B.V. zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

 

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met mevrouw A. Lai-Moreira via a.lai@hoorn.nl. Er liggen verder geen stukken ter inzage.

Met deze publicatie geeft de Gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR: 2021:1778).

 

Naar boven