Gemeente Heerlen - M.E.R.-beoordelingsbesluit "Hoek Wienweg Heerlerbaan"

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerlen maakt bekend dat voor het opstellen van het bestemmingsplan “Hoek Wienweg Heerlerbaan” een beoordelingsbesluit is vastgesteld, waarin is aangegeven dat voor het nieuwe bestemmingsplan geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.

 

Het plangebied "Wienweg Heerlerbaan" is gelegen in de woonwijk Hoogveld. Deze woonwijk bevindt zich aan de zuidoostzijde van Heerlen. Het plangebied bestaat uit de percelen waaraan in het verleden goedkeuring is onthouden en - om een logische planologische regeling te kunnen maken - een deel van de bestaande woonbestemming (kavels 53, 54 en 55).

Uitgangspunt van dit plan is dat er 16 appartementen in maximaal drie bouwlagen worden gerealiseerd. Om de ontwikkeling planologisch mogelijk te maken wordt een nieuw bestemmingsplan voorbereid.

 

Het M.E.R.-beoordelingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggende met ingang van de dag na publicatie ter inzage in de publiekshal van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

 

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een beslissing ter voorbereiding van een besluit. Tegen een dergelijke beslissing staat geen bezwaar of beroep open tenzij deze de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft.

Een eventuele reactie op deze beslissing kunt u geven in het kader van de procedure van het bestemmingsplan.

 

Het ontwerpbestemmingsplan "Hoek Wienweg Heerlerbaan" zal naar verwachting eind december 2023 gedurende zes weken ter inzage liggen.

Dit zal bekend worden gemaakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening in het Gemeenteblad.

 

Burgemeester en wethouders gemeente Heerlen

5 december 2023

 

Naar boven