Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan ‘Hoogspanningsstation Amaliahaven 380 KV’

Bestemmingsplan Hoogspanningsstation Amaliahaven 380 KV

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 8 december 2023 tot en met donderdag 18 januari 2024 het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoogspanningsstation Amaliahaven 380 KV’ ter inzage ligt.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u na het maken van een afspraak inzien tijdens hieronder genoemde openingstijden. Een afspraak is te maken via telefoon: 010 267 2514 of via e-mail bir@rotterdam.nl.

Concern informatiecentrum gemeente Rotterdam, Timmerhuis, Halvemaanpassage 1, 3011 AH Rotterdam. Openingstijden: dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 tot 13.00.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plannummer is NL.IMRO.0599.BP2211Amaliahaven-on01.

De plaatsing van het hoogspanningsstation vindt plaats op de Maasvlakte aan de Dardanellenstraat in de gemeente Rotterdam, grenzend aan de Prinses Amaliahaven.

Ten noorden van het plangebied bevindt zich de Prinses Margriethaven. Ten oosten bevindt zich de N15 autoweg met een overgang van de Europaweg naar de Madoerastraat. De dichtstbijzijnde woonbestemming ligt op circa 6,4 kilometer (vogelvlucht) afstand.

Het bestemmingsplan maakt de realisatie mogelijk van het hoogspanningsstation Amaliahaven Station Amaliahaven wordt een aansluitlocatie voor onder meer waterstofinitiatieven, klantaansluitingen en Net op zee-verbindingen. De wind op zee projecten IJmuiden ver Beta én IJmuiden ver Gamma en een Nederwiek 2 zullen hierop aansluiten. Het nieuwe hoogspanningsstation Amaliahaven zal op haart beurt aangesloten worden op het bestaande 380kV-net (Maasvlakte, Simonshaven en Europoort).

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen naar voren brengen bij de Gemeenteraad van Rotterdam per adres

- de directeur van Stadsontwikkeling, BWT/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam.

Uw schriftelijke zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, woonplaats, handtekening en e-mailadres.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met BWT/ Bestemmingsplannen, telefoonnummer 06-18191085.

Rotterdam, 8 december 2023

Burgemeester en wethouders van Rotterdam,

namens dezen,

Mevr. H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven