Ontwerpbestemmingsplan en Anterieure overeenkomst Son Midden; Vijverlaan ong

Ontwerpbestemmingsplan “Son Midden; Vijverlaan ong.” ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Son en Breugel maken bekend dat overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, vanaf donderdag 7 december 2023 tot en met woensdag 17 januari 2024, het ontwerpbestemmingsplan “Son Midden; Vijverlaan ong.” (NL.IMRO.0848.BP306SONMIDDEN-ON01) voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis (tijdens openingstijden).

Het ontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen via de website van de gemeente, www.sonenbreugel.nl of direct via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het toevoegen van twee levensloopbestendige woningen (twee-aaneen) op de hoek van de Vijverlaan bij de Eekhoornlaan. Ook blijft een beeldbepalende eik behouden.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Son en Breugel, Postbus 8, 5690 AA te Son en Breugel onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Son Midden; Vijverlaan ong.”.

Indien u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dient u vóór het einde van de periode van terinzagelegging, een afspraak te maken met een medewerker van het team Ruimte, Economie en Duurzaamheid.

Bekendmaking zakelijke inhoud anterieure overeenkomst Vijverlaan ong.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Son en Breugel maken op grond van artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat de gemeente Son en Breugel een anterieure overeenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening (Wro) is aangegaan met initiatiefnemer.

De overeenkomst heeft betrekking op de voorgenomen omzetting van de functies wonen en tuin, naar de functies wonen, groen en verkeer.

  • 1.

    De gemeente neemt de inspanningsverplichting op zich om een bestemmingsplan in procedure te brengen.

  • 2.

    Gemeente en initiatiefnemer zijn overeengekomen twee woningen te realiseren.

  • 3.

    Ten behoeve van de inrichting van het buitenterrein, waaronder het beheren en in stand houden van een beeldbepalende eik, wordt een aantal grondtransacties uitgevoerd tussen gemeente en initiatiefnemer.

  • 4.

    Initiatiefnemer verplicht zich om een bijdrage te leveren aan de kosten die de gemeente moet maken in verband met de ambtelijke uren, advieskosten en mogelijke planschade.

Tegen de gesloten overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Naar boven