Gemeente Rhenen – ONTWERPBESLUIT - Terinzagelegging ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder, Bestemmingsplan ‘Nude 36-38, Rhenen’

 

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rhenen maken bekend dat het ontwerpbesluit hogere waarden voor het bestemmingsplan ‘Nude 36-38, Rhenen’ en de bijbehorende stukken van donderdag 7 december 2023 tot en met woensdag 17 januari 2024 ter inzage liggen.

 

Doel besluit hogere waarden

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van twee nieuwe woningen aan de Nude 36-38 in Rhenen. Omdat binnen het bestemmingsplan nieuwe geluidsgevoelige bestemmingen worden gerealiseerd, moet het plan aan de Wet geluidhinder voldoen. Hiervoor is een akoestisch onderzoek uitgevoerd naar de geluidsbelasting op de gevels. Uit dit onder¬zoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van één nieuwe woning, vanwege het wegverkeer op de Nude (N225), hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die vanuit de Wet geluidhinder moet worden nagestreefd. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde en hogere waarden toe te staan op de gevels van de woning. Het college van burgemeester en wethouders wil voor het plan gebruik maken van deze mogelijkheid en heeft het ontwerp van het besluit hogere waarden opgesteld.

 

Inzien stukken

Het ontwerpbesluit hogere waarden en de bijbehorende stukken kunt u binnen de genoemde termijn digitaal in PDF-bestanden inzien op www.rhenen.nl onder Actueel > Ter inzage. Daarnaast is een analoog (papieren) exemplaar in te zien in het Huis van de gemeente, Nieuwe Veenendaalseweg 75 te Rhenen. Inzien kan op afspraak, zie voor meer informatie www.rhenen.nl.

 

Indienen zienswijzen

Op grond van de Wet geluidhinder kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarden indienen. Bent u belanghebbende? En bent u het niet eens met dit ontwerpbesluit? Dan kunt u uw schriftelijke zienswijze sturen naar: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rhenen, Postbus 201, 3910 AE Rhenen, onder vermelding van ”Zienswijze team RO, ontwerpbesluit hogere waarden Nude 36-38”. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u contact opnemen met de heer P. Cuijpers, telefoonnummer 140317.

 

Voor informatie over het ontwerpbesluit hogere waarden: Omgevingsdienst regio Utrecht, telefoonnummer 088-022 50 00. Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan: Gemeente Rhenen, telefoonnummer 140317.

Naar boven