Ontwerpbestemmingsplan, anterieure overeenkomst en beoordelingsbesluit m.e.r. “Driehoek; Kanaalstraat 31-33.”

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Son en Breugel maken bekend dat overeenkomstig artikel 3.8, artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht vanaf donderdag 07 december 2023 tot en met woensdag 17 januari 2024 voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan “Driehoek; Kanaalstraat 31-33” (NL.IMRO.0848.BP903KANAALSTRAAT-ON01).

Het ontwerpbestemmingsplan “Kanaalstraat 31-33” is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan “Driehoek; Kanaalstraat 31-33” heeft betrekking op de herontwikkeling van het perceel Kanaalstraat 31-33 en heeft betrekking op de voorgenomen realisatie van zeventien woningen te Son en Breugel

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Son en Breugel.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar postbus 8, 5690 AA te Son en Breugel.

Indien u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dient u, ruimschoots vóór het einde van de periode van de terinzagelegging, een afspraak te maken met één van de medewerkers van de afdeling Ruimte en Samenleving (tel. 0499-491491).

Anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders van de gemeente Son en Breugel maken bekend dat de gemeente Son en Breugel een anterieure overeenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening (Wro) is aangegaan met LuXLi B.V. en Maashout B.V.

De overeenkomst heeft betrekking op de voorgenomen nieuwbouw van 17 woningen op de locatie “Kanaalstraat 31-33”.

Ter voldoening aan artikel 6.2.12 Besluit ruimtelijke ordening (Bro) wordt er een zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ter inzage gelegd. Deze beschrijving ligt vanaf donderdag 07 december 2023 tot en met woensdag 17 januari 2024 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1. Het stuk is ook te raadplegen via de website van de gemeente, www.sonenbreugel.nl. Tegen de gesloten overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Beoordelingsbesluit m.e.r.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Son en Breugel maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Het college van burgemeester en wethouders heeft in verband met het bestemmingsplan “Driehoek Kanaalstraat 31-33” ten behoeve van de realisatie van 17 woningen een ‘aanmeldingsnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling Kanaalstraat 31-33’ ontvangen.

Het college heeft beoordeeld of bij de voorbereiding van het besluit omtrent de aanvraag een milieueffectrapport moet worden gemaakt. Het college heeft besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld voor de realisatie van de 17 woningen. Het college is van mening dat, gezien de aard van de activiteit en de zorgvuldigheid waarmee de woningen worden ingepast en gerealiseerd, de activiteit geen nadelige gevolgen met zich meebrengt voor het milieu.

De aanmeldnotitie vormvrije m.e.r. ligt voor een ieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van donderdag 07 december 2023 tot en met woensdag 17 januari 2024 in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 te Son en Breugel. De stukken zijn ook te raadplegen via de website van de gemeente, www.sonenbreugel.nl.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing voor het opstellen van het bestemmingsplan. Op grond van artikel 6.3. van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen dit besluit geen bezwaar of beroep open.

 

Naar boven