Voornemen tot verhuur Van der Muydenstraat 17 ten behoeve van kinderopvang en ouderbegeleiding specifieke doelgroep

Aanleiding

De gemeente Eindhoven is voornemens een huurovereenkomst te sluiten voor de verhuur van gemeentelijk eigendom. De verhuur betreft het pand en bijbehorend perceel gelegen aan de Van der Muydenstraat 17 (5652 NE) te Eindhoven. Dit pand wil de gemeente uiterlijk 1 januari 2024 inzetten voor dienstverlening aan de doelgroep ouders met jonge kinderen die een re-integratie- of inburgeringstraject gaan volgen. In dit pand zal een organisatie worden gehuisvest met als dienstverlening flexibele kinderopvang die de doelgroep in staat stelt om binnen 2 tot 4 weken te kunnen starten met het traject, gecombineerd met een ouderplein voor ondersteuning en versterking van het traject en het netwerk.   

Enige serieuze gegadigde

De beoogd huurder is de stichting SAMIMI, een organisatie met ANBI status en zonder winstoogmerk, die als doel heeft ouders met een afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen bij hun re-integratie- of inburgeringstraject en het versterken van hun sociale netwerk.

De gemeente heeft een pand aan de Van der Muydenstraat 17 in eigendom en heeft de wens dit in te zetten voor huisvesting van de stichting SAMIMI. Gelet op:

  • -

    het maatschappelijk belang van kinderopvang en ondersteuning voor ouders die een re-integratie- of inburgeringstraject starten,

  • -

    het feit dat de gemeente constateert dat het niet vinden van passende kinderopvang binnen 2 tot 4 weken, op momenten dat het voor het traject noodzakelijk is en in combinatie met ondersteuning voor deze specifieke doelgroep, vaak de start van een traject in de weg staat,

  • -

    het feit dat de stichting SAMIMI deze diensten gecombineerd aanbiedt voor de doelgroep conform de eisen van de GGD en de gemeente op het gebied van kinderopvang,

  • -

    het feit dat de dienstverlening van de stichting SAMIMI niet onder de commerciële kinderopvang valt zoals bepaald in de nieuwe uitgiftevoorwaarden van de gemeente,

is de gemeente van oordeel dat de stichting SAMIMI op basis van objectieve, toetsbare en redelijke criteria als enige serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de huur van het pand aan de Van der Muydenstraat .

 

Vervaltermijn

Eventuele andere potentiële gegadigden (dus eenieder die van mening is eveneens op deze locatie een flexibele kinderopvang denkt te kunnen realiseren voor deze specifieke doelgroep, afgestemd op de individuele re-integratie- en inburgeringstrajecten, gecombineerd met ondersteunende ouderactiviteiten gericht op het versterken van het traject en het sociale netwerk en conform de gemeentelijke voorwaarden voor kinderopvang handelt) die het oneens zijn met dit gunningsvoornemen kunnen binnen 28 (achtentwintig) kalenderdagen, ingaande op de dag na de publicatiedatum van dit voornemen, zich melden bij mevrouw D.M. Arends van de gemeente Eindhoven via danielle.arends@eindhoven.nl. Bij het uitblijven van een reactie binnen deze termijn, gaat de gemeente ervan uit dat er geen andere gegadigden voor deze verhuur zijn en zal zij de Van der Muydenstraat 17 verhuren aan de stichting SAMIMI. Deze termijn dient te worden beschouwd als een vervaltermijn. Het feit dat het voornemen tot verhuur bekend wordt gemaakt, betekent niet dat de gemeente reeds een huurovereenkomst heeft gesloten. Evenmin betekent dit voornemen dat reeds overeenstemming inzake de verhuur bestaat tussen de gemeente Eindhoven en de stichting SAMIMI.

 

Op de website van de gemeente Eindhoven zal tevens een hyperlink naar de vindplaats van deze publicatie in het Gemeenteblad staan gedurende de termijn van 28 dagen.

 

Naar boven