Ontwerp Visie op hoger bouwen in Deventer

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 7 december 2023 tot en met 17 januari 2024 voor een ieder ter inzage ligt:

 

 de ontwerp Visie op hoger bouwen in Deventer

 

Inhoud

De vraag naar ruimte in Deventer is groot. Dat betekent dat in nieuwbouwprojecten vaker de hoogte wordt opgezocht. De ontwerp Visie op hoger bouwen in Deventer geeft voor de gehele gemeente aan welke hoogte op welke plek aan de orde kan zijn. De ontwerp Visie beschrijft welke hoogtes op dit moment in Deventer bestaan en welke hoogtes aan de orde kunnen zijn bij nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen, bijvoorbeeld bij sloop en nieuwbouw. Hiervoor is een kaart opgenomen. Dat betekent niet dat er zo maar hoger gebouwd kan worden. Er gelden verschillende eisen waaraan een plan voor hoger bouwen moet voldoen. Voor projecten hoger dan 31 meter is een hoogbouw effect rapportage verplicht. Een ontwikkelaar moet hiermee aantonen dat hoger bouwen meerwaarde heeft en aan de gestelde eisen voldoet.

Op basis van de ontwerp Visie op hoger bouwen in Deventer kan iemand dus nog niet gelijk hoger bouwen. Bij het opstellen van het plan voor een locatie zal aangetoond moeten worden dat hoger bouwen aan de eisen voldoet.

 

Toelichting in film

In een korte film krijgt u uitleg waarom de gemeente Deventer een Visie op hoger bouwen opstelt. Deze film vindt u op de pagina:

Visie op hoger bouwen | Deventer.nl

 

Inzien

De ontwerp Visie op hoger bouwen in Deventer kunt u inzien op:

Visie op hoger bouwen | Deventer.nl

 

Ook kunt u de visie inzien tijdens de openingstijden bij:

 Publiekscontacten vergunningen, Grote Kerkhof 1

Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 14 0570

 

Reageren

De ontwerp Visie op hoger bouwen in Deventer ligt van donderdag 7 december 2023 tot en met woensdag 17 januari 2024 ter inzage.

Ingezetenen van de gemeente Deventer en belanghebbenden kunnen tot en met woensdag 17 januari 2024 reageren op de ontwerp visie.

 

Als u een reactie wilt geven op de ontwerp Visie op hoger bouwen in Deventer dan brengt u een zienswijze in.

 

 Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

Gemeenteraad van de gemeente Deventer

t.a.v. team Beleid

Postbus 5000,

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerp Visie op hoger bouwen in Deventer’.

 Dien uw zienswijze digitaal in via

https://www.deventer.nl/zienswijze

 Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij Arjan Brink van het team Beleid, telefoon 14 0570.

 

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “Nota Zienswijzen”. Deze wordt samen met de Visie op hoger bouwen in Deventer ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

 

Het vervolg

Na vaststelling door de gemeenteraad is er geen mogelijkheid voor beroep.

 

 

 

Naar boven