Wijziging van het VTH-Omgevingsbeleidsplan 2022 gemeente Kampen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen,

gelezen het voorstel met kenmerk 76985-2023,

gelet op de Omgevingswet, de Verordening uitvoering en handhaving omgevingsrecht gemeente Kampen, het VTH-Omgevingsbeleidsplan 2022 gemeente Kampen en de Beleidsregel Landelijke Handhavingsstrategie Omgevingsrecht (LHSO) gemeente Kampen,

besluit vast te stellen de volgende

Wijziging van het VTH-Omgevingsbeleidsplan 2022 gemeente Kampen

 

Artikel I Wijziging

Het college besluit het VTH-Omgevingsbeleidsplan 2022 gemeente Kampen als volgt te wijzigen:

 

A

Paragraaf 3.11 Sanctiestrategie (landelijke handhavingsstrategie) wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden:

De gemeente Kampen is een handhavingsorganisatie. Als handhavingsorganisatie geldt de beginselplicht tot handhaven. Uitgangspunt daarin is om de overtreding weg te nemen en/of om herhaling in de toekomst te voorkomen. Dat betekent dat dus niet direct strafrecht toegepast dient te worden. Handhaven is maatwerk en per overtreding dient daarom een gedegen afweging gemaakt te worden. Om deze afweging te structureren stelde het Bestuurlijk Omgevingsberaad op 12 oktober 2022 de Landelijke Handhavingsstrategie Omgevingsrecht (LHSO) vast. De gemeente Kampen heeft deze strategie als beleidsregel vastgesteld en bekendgemaakt. De op dit moment geldende beleidsregel is de Beleidsregel Landelijke Handhavingsstrategie Omgevingsrecht (LHSO). Deze beleidsregel – en toekomstige wijzigingen of een nieuwe beleidsregel – is te vinden op www.overheid.nl .

 

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt gelijktijdig met de Beleidsregel Landelijke Handhavingsstrategie Omgevingsrecht (LHSO) gemeente Kampen in werking.

 

 

Aldus vastgesteld in de collegevergadering van 27 november 2023

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen,

N.J. Middelbos,

secretaris

S. de Rouwe,

burgemeester

Naar boven