Bestemmingsplan Paraplubestemmingsplan plattelandswoningen Westland

Naam : Paraplubestemmingsplan plattelandswoningen Westland

Soort plan : Bestemmingsplan

Status : Ontwerp

Publicatiedatum : 7 december 2023

Reactietermijn : vrijdag 8 december 2023 t/m donderdag 18 januari 2024

Nummer : NL.IMRO.1783.OPLATTELWONINGobp-ON01

Artikel : 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening en 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Omschrijving

Het paraplubestemmingsplan plattelandswoningen Westland voorziet in een juridisch planologische regeling van het instrument plattelandswoning. De bestemmingsplannen voor het glastuinbouwgebied van Westland worden voorzien van een wijzigingsbevoegdheid naar de aanduiding ‘plattelandswoning’ voor een (voormalige) bedrijfswoning bij een glastuinbouwbedrijf. Als de woning niet langer benodigd is voor de glastuinbouw en op zodanige plek gelegen is dat de toekomst van de glastuinbouw niet door bewoning door derden wordt belemmerd, maar de woning op te korte afstand van het glastuinbouwbedrijf staat, kan de aanduiding ‘plattelandswoning’ onder voorwaarden worden toegekend. De woning wordt milieutechnisch nog geacht onderdeel uit te maken van het bedrijf waartoe de woning behoorde, maar mag als plattelandswoning wel door een derde (niet de ondernemer van het glastuinbouwbedrijf) bewoond worden.

Wilt u het plan bekijken?

U kunt plan en bijlagen bekijken via www.140174.nl/ruimtelijkeplannen of via www.ruimtelijkeplannen.nl. Wilt u het plan inzien op het gemeentekantoor? Dan kan dat elektronisch (op een scherm) door een afspraak te maken met een consulent. U belt hiervoor tijdens kantoortijden op 14 0174.

Wilt u reageren op het plan?

U kunt een zienswijze indienen binnen de reactietermijn. Stuur uw zienswijze naar: Postbus 150, 2670 AD Naaldwijk t.a.v. college van burgemeester en wethouders, cluster Beleid/Stedenbouw en Bestemmingsplannen. Het is ook mogelijk om een mondelinge zienswijze in te dienen, neem hiervoor contact op met het Omgevingscontactcentrum via 14 0174.

Naar boven