Ontwerp Bestemmingsplan ‘Ossenhaar fase C Coevorden’, ontwerp Beeldkwaliteitsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid ter inzage

Voor de locatie Ossehaar fase c te Coevorden legt het college van burgemeester en wethouders een ontwerp bestemmingsplan ter inzage. Het plan maakt de ontwikkeling van 100 woningen aan de oostzijde van Coevorden planologisch mogelijk.

De bouw van de woningen past niet in het geldende bestemmingsplan ‘Kernen’. Om de bouw mogelijk te maken is een ruimtelijke procedure noodzakelijk. Daarom zijn het ontwerp Bestemmingsplan Ossenhaar fase C en beeldkwaliteitsplan opgesteld.

 

Het bestemmingsplan (met identificatienummer NL.IMRO.0109.001BP00031-0002) met bijbehorende stukken en het beeldkwaliteitsplan liggen ter inzage van 1 december 2023 tot en met 11 januari 2024. U vindt de plannen op www.ruimtelijkeplannen.nl en bij ons op het gemeentehuis in Coevorden (Kasteel 1). U kunt het ontwerp bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan enkel op afspraak inzien. Een afspraak inplannen om het in te zien kan door te bellen naar 14 0524.

 

Zienswijze

U kunt binnen de genoemde termijn mondeling of schriftelijk een zienswijze geven op bovengenoemde de plannen. Stuur uw schriftelijke reactie naar de gemeenteraad van Coevorden, Postbus 2, 7740 AA te Coevorden. Vermeld op welk plan en op welke onderdelen uw zienswijze betrekking heeft. Voor meer informatie of voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u terecht bij het team Omgevingsontwikkeling, via telefoonnummer 14 0524.

 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Het plangebied is gelegen binnen de wettelijke geluidzone van Europaweg (N863) en de Bawina van Heemstralaan. We zijn van plan hogere grenswaarden ten gevolge van wegverkeerslawaai op de Europaweg vast te stellen ten behoeve van bovengenoemd bestemmingsplan. Om het gewenste plan mogelijk te maken vanuit de Wet geluidhinder zijn hogere grenswaarden nodig van ten hoogste 54 dB. Deze hogere grenswaarden hebben uitsluitend betrekking op de woonbestemmingen waar nog geen omgevingsvergunning (bouw) voor is afgegeven. Hiervoor is het ontwerpbesluit hogere grenswaarden opgesteld.

 

Met ingang van 1 december 2023 tot en met 11 januari 2024 ligt het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en bijbehorende stukken voor eenieder ter inzage in het Hof van Coevorden, Kasteel 1, 7741 GC Coevorden.

 

Zienswijze

U kunt binnen de genoemde termijn mondeling of schriftelijk een zienswijze geven op het ontwerp besluit. Stuur uw schriftelijke reactie naar burgemeester en wethouders van Coevorden, Postbus 2, 7740 AA te Coevorden. Vermeld op welk plan en op welke onderdelen uw zienswijze betrekking heeft. Voor meer informatie of voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u terecht bij het team Omgevingsontwikkeling, via telefoonnummer 14 0524.

 

Zaak 57313-2023

Naar boven